Виолета Иванова е жената, която постави рекорд, като обиколи с

...
Виолета Иванова е жената, която постави рекорд, като обиколи с
Коментари Харесай

56 000 км, 9 месеца: Виолета Иванова обиколи 70 държави на 5 континента с мотор

Виолета Иванова е дамата, която сложи връх, като обиколи с мотор 70 страни на 5 континента. Пред БНР тя показа, че към този момент 12 години кара мотор.

" Общо цялото странствуване ми лиши 9 месеца, разпилени в границите на 4 години заради ред механически условия. Километрите са към 56 хиляди Не следях чак толкоз прецизно самите километри ", уточни тя в предаването " Преди всички ". Обиколката си тя е почнала от София и още веднъж в София я е приключила:

" Започнах през април 2019 година Посоката беше изток. Първо потеглих в посока Азия, по-късно Австралия, Нова Зеландия, Южна Америка, Централна и Северна. Европа я бях карала към този момент авансово. Първоначалният проект беше да се прибера, прекосявайки още веднъж Европа, само че тази година, когато приключвах обиколката, към този момент се усещах извънредно изморена, по тази причина взех решение, че не е належащо да карам през цяла Европа още веднъж. Трябваше да летим с мотора - от Канада непосредствено до Атина. Прибрахме се по суша назад в България, затваряйки кръгчето, този път от юг ".

Иванова описа, че в Индия е аварирала, само че това не я е спряло да продължи.

" Първоначалната ми цел не беше обвързвана с върхове. Целта беше да покажа на децата си, че всичко е допустимо и че би трябвало да са смели, да мечтаят, да не се опасяват да пробват да реализират фантазиите си ", показа тя.

В момента Виолета Иванова написа книги за претърпяното. След това остава най-тежкият континент за подчинение - Африка, сподели тя пред БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР