Храните с високо съдържание на протеин се превърнаха в част

...
Храните с високо съдържание на протеин се превърнаха в част
Коментари Харесай

„Супер храната на бъдещето“: Полезни ли са насекомите в продуктите

Храните с високо наличие на протеин се трансфораха в част от менюто на доста хора в наши дни. Независимо дали става дума за кисело мляко, или за нещо сладко, доста хранителни артикули се оферират и във версия с високо наличие на протеин.

Има обаче един източник на протеини, към който оставаме скептични, само че той бързо навлиза в менюто в някои европейките страни. Това са насекомите. В началото на предходната година Европейската комисия позволи потреблението на някои от тях в храните. И въпреки да звучи необичайно за доста хора, учени считат, че това е здравословно и оказва помощ за опазването на климата.

Според специалисти точно насекомите за супер храната на бъдещето, заяви . Те са лесни за развъждане, пестят запаси и са извънредно богати на хранителни субстанции. Повече от 2100 типа инсекти са годни от консумация. Интересно е, че до момента в който наличието на протеин в месото от наедрял рогат добитък, свине или пилета е малко над 20%, при насекомите то е над 85 на 100, споделят биотехнолозите.

Ако в състава на някоя храна видите кармин, кохинил или карминова киселина, вероятността тя да съдържа инсекти е огромна. Сред позволените за консумация са брашнен бръмбар, прелетен скакалец, домакински щурец.

Още по тематиката гледайте във видеото.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР