Винъс Уилямс изкова страхотен обрат на старта на WTA 1000

...
Винъс Уилямс изкова страхотен обрат на старта на WTA 1000
Коментари Харесай

След като загуби 12 от последните 13 гейма: Винъс нямаше сили за нов подвиг и напусна Синсинати

Винъс Уилямс изкова страховит поврат на старта на WTA 1000 шампионата в Синсинати, само че през днешния ден американката нямаше сили за нов героизъм и напусна конкуренцията след трисетова загуба от международната №24 Кинуен Женг. Бившата лидерка в ранглистата беше безапелационна в откриващия сет на мача, само че в идващите две елементи китайката пое цялостен надзор върху събитията на корта и отпусна още едвам 3 гейма на именитата си съперничка, с цел да се поздрави с крайната победа - 1:6 6:2 6:1. Така азиатката се класира за осминафиналната фаза на шампионата, където ѝ следва да се изправи против топ поставената Ига Швьонтек. 

Началото бе извънредно нервно за китайката, която не успяваше да реализира задоволително дълбочина в ударите си, като по този метод позволяваше на някогашната №1 да поеме самодейността в разиграването и напълно да наложи своето движение на игра. Американката постигаше отлични ъгли с ударите си и уинърите от нейната ракета изобилстваха, което я изведе до пет следващи гейма в актива ѝ и експресен триумф в дебютната част.

Доминацията на Винъс се придвижи и във втория сет, където още на старта тя осъществя пробив и бързо излезе напред с 2:0. Съвсем скоро обаче умората стартира да взема връх над американката, от чиято ракета непредизвиканите грешки съществено зачестиха. Това вдъхна известна доза убеденост на международната №24, която усили остротата в своите удари и съумя да изравни геймовете за 2:2, след което продължи да има превъзходство над 43-годишната си съперничка и напълно скоро влезе в серия от 6 следващи гейма в сметката си, с цел да вкара дуела в трети сет.

Решителната част с нищо не се различаваше от миналата, защото Уилямс по този начин и не можеше да устои на високото движение, налагано от Женг, и бързо изостана с два брейка и 0:5. Победната серия от 11 следващи гейма на китайката въпреки всичко бе прекратена от седемкратната " мейджър " шампионка, само че това по никакъв метод не промени развоя на конфликта, тъй като гейм по-късно китайката постави точка на разногласието.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР