Винаги това е била целта на басните – как този,

...
Винаги това е била целта на басните – как този,
Коментари Харесай

Писателят Емил Йотовски: В последните години ни се случва разгром в бързи темпове

" Винаги това е била задачата на басните – по какъв начин този, който ги споделя, да остане жив. За страдание, живеем в такова време и това ни го постанова международният ред. Без да разберем, се хлъзнахме в този нов международен ред . Наричат го народна власт. Аз не дръзвам да го нарека народна власт, тъй като демокрацията е хубава дума. Това, което ни се случва, не е хубаво. "

Това мнение изрази в изявление за Емил Йотовски, публицист, сценарист, публицист и доктор. Най-новата книга на Йотовски се назовава " Басни ", той е създател и на " Синдромът на сварената жаба ".

" Напоследък си мисля - за какво толкоз жалко нещо като " новото обикновено ", което ни вкарват, ни се случва, ужасно доста хора го регистрират, че е жалко и неуместно и в това време се натиска и натиска. Не можаха ли да измислят нещо по-умно? ", разяснява той.

" Путин е, за не знам кой път, президент. Измениха закони, това са недемократични способи, само че по отношение на кого? Спрямо тези, които владеят технологията да владеят ситуацията посредством демократични способи. Тъй като в Русия няма такива способи, няма такава технология за притежаване на нещата, те имат потребност от самовластник и този самовластник е съвсем с функционалностите на цар ", означи Йотовски. Журналистът изрази песимизъм по отношение на тезата, че в случай че " разрешат " на Тръмп стане президент на Съединени американски щати, нещата фрапантно ще се променят, " тъй като дълбоката страна в Америка няма да разреши кой знае какви придвижвания ".

" Този погром, който ни се случва в последните няколко години, е на бързи темпове . Ние сме привикнали на разпад, само че в продължение на петилетка, на 7-10 години. А в този момент – за половин година падат монументи, Конституция. Луди ставаме! ", сподели още журналистът.

" Това е юридическото побутване на монумент . Това е проява на мощ. Не в крайните си разновидности, само че е задоволително да вложим малко въображение да забележим накъде сме тръгнали ", уточни той, запитан за измененията в Конституцията.

Случилото се с паметниците в Америка и тук има друг произход , счита Емил Йотовски. По думите му, в Съединени американски щати елитът настройва дребна част от обществото против болшинството и става дума за класическо похищение на вниманието.

" Докато при нас това побутване на монументи – ние сме си с отвлечено внимание, на нас ни се показва, че каквото и да желаят да създадат, те могат да го създадат. Дори нямат потребност да ти звънят на вратата – с един шут да влязат у вас, да ти отвъртят два шамара и да си тръгнат, и ти нищо да не можеш да направиш. Въобще не приказваме за монументи и за история . Това е проява на мощ и на безотговорност . Говорим задемонстрация на мощ в верния миг. Този монумент – на ПСА, можеше да бъде бутнат доста пъти, държавни управления от Съюз на демократичните сили с големи болшинства можеха да създадат това, само че не го направиха. Сега, при съвсем паритет в мнението на хората по какъв метод желаят да живеят – то се видя в София, изборът за кмет в никакъв случай не е бил толкоз на кантар , и в случай че махнем ала-бала-та и всички тези магарии по избори, то може би София е несъгласна с цялото това нещо, само че все пак този монумент се махна и това е проява на мощ. (…) " Нашата власт не зависи от вас " – също и това е посланието. "

" В Европа всички са се хванали за главата , в това число най-либералните германци, които бяха локомотивът на този демократизъм ", съобщи Йотовски в предаването " Политически НЕкоректно " по тематиката Шенген, мигранти и Западна Европа.

" Уж живеем в такова общество (в което доминира разсъдъкът – бел. ред.) – ключът е, че нещото е в действителност " сякаш ". Не живеем от дълго време в такова общество. Този неолиберализъм към този момент застава и против науката. Там има една война против научната парадигма . Науката е учредена на подозрения. Техните изводи не подлежат на подозрения ", посочи писателят.

" Все още има сериозна опозиция, макар че ни се постанова, че не е по този начин – от публичното медийно въздействие. Това, че в Германия има 80 пола, не значи, че хората имат вяра в тази " истина ". Още не сме изпуснали това време, че занапред да се борим да си връщаме позициите. Хубавото е, че нещата стават толкоз глупави към този момент, че са несъвместими с живота, с биологическия смисъл . От единствено себе си това нещо ще стартира да се срутва. На с цел да се срине това, този свръхбогат хайлайф би трябвало да откри решение за личната си евакуация . "

Трансхуманизмът е малка врата към безсмъртието и тя няма да бъде необятно отворена, добави Йотовски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР