Кирил Петков е станал служебен Министър на икономиката с цената

...
Кирил Петков е станал служебен Министър на икономиката с цената
Коментари Харесай

ВИДЕО „Просто Киро” влязъл във властта с измама, Лена го „изчистила” с фалшиви документи и подписи?

Кирил Петков е станал длъжностен Министър на стопанската система с цената на фалшифицирани документи и фактическа машинация, показани на Агенцията по вписванията. Неверните условия са били нужни, с цел да се почисти от всевъзможен тип спор на ползи. Фалшификацията е включвала поредност от недействителни и неистинен документи, направени и легализирани от юрист Лена Бориславова. Целта е била да бъдат въведени в подвеждане държавните институции, че Кирил Петков Петков няма никакакво несъгласие със законите, с цел да бъде назначен за Министър на стопанската система през 2021 година Това сочи следствие на уеб страницата .

Още в края на месец април 2021 година Петков е знаел, че ще бъде назначен на поста Министър на стопанската система в служебното държавно управление на Президента Румен Радев. За задачата е трябвало да показа документ, че е български жител, съгласно Конституцията. Освен това е задължен да напусне всички сдружения, в ръководството на които попада. Казусът с канадското поданство и недекларирането му, към този момент беше квалифицирано като противоконституционно от Конституционния съд /виж /. Петков обаче не понесе никаква глоба за нарушаването на Българската Конституция, макар че е персонално виновен за това. Паралелно се оказва, че съществуват задоволително учредения за нарушени редица други закони, в това число Наказателния кодекс, с цел да бъде въпреки всичко назначен Кирил Петков за Министър на стопанската система.

Изчистване от спор на ползи посредством машинация

Освен в частния бизнес все още на екстреното си влизане в политиката Петков е бил и член на УС на неправителствената организация „ Да запазим Корал “ . Организацията е известна с дейната си гражданска позиция освен за запазването на морския бряг, само че и по всевъзможни природозащитни дела. „ Да запазим Корал “ е в действителност единствената социална конструкция, която до известна степен е легитимирала Кирил Петков като опозиционер на ръководството на ГЕРБ, Борисов и корупционното статукво през последните години. В нейното управление с изключение на Кирил е взел участие и татко му Петко Петков. Последното е било спънка, съгласно условията на Закона за администрацията. В чл.19, ал.7, т.3 ясно се указва, че:

„ Министър-председателят, заместител министър-председателите, министрите, заместник-министрите и така нататък не могат да са членове на орган на ръководство или надзор на юридическо лице с нестопанска цел, комерсиално сдружение или кооперация. “

Кирил обаче е държал да не загуби въздействието си в този влиятелен цивилен клуб, тъй като с помощта на него е станал различим като достоверен герой за „ смяна “, а не спуснат парашутист в българския обществено-политически живот от далечна Канада, какъвто в действителност е бил. Излизането му от Управителния съвет на „ Корал “ е трябвало да стане по същия метод, по който „ излиза “ от всичките си компании в частния бизнес, т.е. да повери всичко в ръцете на извънредно непосредствен и приближен човек, посредством който да резервира своето въздействие. Разликата е, че при прекачване на свои компании, всичко зависи от него, а в публичната конструкция има дълга и групова законова процедура. Освен това не е несъмнено, че груповата воля ще се съобрази с персоналните упоритости да сложи на свое място протеже, което е дясната му ръка в множеството компании, без даже да членува в Сдружението “Да запазим Корал “.

Адвокат или измамник?

Кирил Петков е бил „ освободен “ от длъжността си на шеф в сдружението за отбрана на Корал, само че с цената на фалшифицирано пълномощие, подправени документи, протоколи и подписи на другите членове от сдружението. Неистинските документи са били входирани в Агенцията по вписванията не от различен, а от персонално от юрист Лена Бориславова , с нейния дипломиран електронен автограф (КЕП)!

Измамата е осъществена след действителното встъпване в служба на Министър Кирил Петков през 12.05.2021 година На идващия ден рано сутринта е почнала акцията по “изчистването ” му. За невероятно къс период още на 14-ти Петков се снабдява с „ изчистена “ информация, че е напуснал УС на Сдружението за Корал и няма никакви други участия в несъгласие със Закона. На това съображение и той подава Декларация за липса на спор на ползи пред КПКОНПИ, с цел да може да бъде назначен навреме за министър.

Фалшифицираните документи „ организират “ цялата процедура по замяната на Кирил Петков с негов доближен, без изобщо нещо от документираните дейности да са се случили в действителност. Схемата се развива при започване на май 2021 година – по навръх 13 и 14 май, само че в друг порядък са направени подправените документи със задна дата. За да стане ясно тъкмо по какъв начин са работили фалшификаторите ще се опитаме да подредим нещата хронологично, както са се случили, а не както са показани в погрешните документи.

Хронология на измамата против министерско кресло

В началото на м. май 2021 година Кирил Петков се готви незабавно да стане министър на стопанската система в служебното държавно управление на Румен Радев. За задачата би трябвало да напусне всички сдружения, в които попада. На 10-ти май Радев издава Указа за назначението на Петков, а на 12-ти той публично встъпва в служба. Но вместо да бъде спазен Закона, е употребен изцяло незаконен метод за илюзия на държавните институции.

На 13-ти май в 1:39 часа след среднощ, Лена Бориславова си изготвя подправено пълномощие с което може да се разпорежда изцяло с гражданското съдружие „ Да запазим Корал “ и подписва това пълномощие с подправен автограф на Председателя на сдружението, Атанас Русев. Подписът на пълномощното не е саморъчно положен, а е изкопиран 1:1 от публични документи на сдружението, в тази ситуация спесимен на подписа на шефа на сдружението.
Фалшиво пълномощие на името на Лена Здравкова Бориславова да се разпорежда с
делата на Сдружението " Да запазим Корал “ Подписът на Председателя е Копиран и
натрапен електронно на документа.. Факсимиле: БиволЪ

В същия мрачен нощен час са направени още серия неистинен документи:
Протокол от Общо заседание на Дружеството на 06 май 2021 година, с една единствена точка в дневния ред, освобождението на Кирил Петков от Управителния съвет на Сдружението. На негово място в Управителния съвет влиза никому незнайният в Сдружението Мартин Драгулев, който унаследява целия бизнес на Кирил Петков. Драгулев е или шеф, или в борда на шефовете във всичките компании на Петков.Не е мъчно да се допусна, че е изключително доверено лице на някогашния Премиер и Лидер на Политическа партия. На Протокола от Общото заседание също е подложен подправяния автограф на ръководителя Атанас Русев. Тук подписа е изкопиран от остаряло пълномощие, издадено през 2019 година Документът е подписан и от самият Мартин Драгулев, незнайно за какво и по какъв начин. Протоколът е формиран на 13.05.2021 година в 1:16 часа през нощта и приключен в 1.43 мин. Протокол от Оценка за съвместимост на Сдружението с подписите на Председателя и Мартин Драгулев. Факсимиле: БиволЪ

Същият Драгулев не може да бъде определен за член на УС на Корал на мястото на Петков законно, защото изобщо не е и не е бил в никакъв случай член на Сдружението. Такава промяна погазва изцяло и Устава на сдружението.
Факсимиле: БиволЪ Кирил Петков и неговият приемник в бизнеса - Мартин Драгулев на плажа " Корал ". Снимка: БиволЪ
Протокол, по отношение на разлепване на покана за привикване на Общо заседание на „ Да запазим Корал “. Той е с дата 21.04.2021 година, подписан от Кирил Петков. Там стои ифалшифицираният автограф на Атанас Русев. (Копиран от спесимена на автограф на шефа на Сдружението). Документът е формиран на 13.05.2021 г, в 1:36 часа през нощта.

Фалшив Протокол за взето решение за разлепване на покана за привикване на Общо заседание с подписа на Кирил Петков и още веднъж Копирания от едно и също място и налоЖен автограф на Председателя Русев. Факсимиле: БиволЪ Списък на всички членове на всички членове на съдружие с нестопанска цел ”Да запазим Корал ”, към 06 май 2021 год. Този документ е още веднъж с копирания подправен автограф на Председателя Русев. Съставен е в 1:43 мин.

Приложен лист на членовете на " Да запазим Корал " към 06.05.2021 година Отново с подправения автограф на Председателя. Факсимиле: БиволЪ Декларация по член 13, алинея 4 от ЗТРРЮЛНЦза истинността на гореописаните документи от името на Атанас Русев. На нея също е подложен подправяния автограф на Атанас Русев. Документът е с дата 13.05.2021 година формиран в 1:41 часа през нощта. Две минути след съставянето на подправеното пълномощие на Лена Бориславова. Фалшифицираният автограф на Атанас Русев е еднакъв и в двата документа и си проличава, че е сканиран, а не саморъчно положен. Дори си проличава квадратчето, с което софтуерно е отсечен единствено подписът. Декларацията гласи:
„ заявявам истинността на декларираните за регистриране условия и приемането на показаните за оповестяване актове, касаещи Сдружението.

Известна ми е наказателната отговорност, която нося по чл.313 от Наказателния кодекс, за декларирането на погрешни данни. “

Факсимиле: БиволЪ
Тук самият измамник е дефинирал тъкмо едно от закононарушенията от общ темперамент, които се преследват при сходно деяние, само че цинично го е приписал другиму. В случая на нищо не подозиращия ръководител на Сдружението за „ Корал “.

Указания за нередности и още подправени документи

Още същия ден сутринта неистинските документи са били сканирани и импортирани в Агенцията по вписванията с електронния автограф на юрист Лена Бориславова. От там на идващия ден в 8:40 сутринта, връщат писмо с Указания по заявление вх. No 20210513015554/13.05.2021г. на юрист Лена Здравкова Бориславова за допускане регистриране смяната в органа на ръководство на Сдружение „ Да запазим Корал “.

Указанията (№ 20210513015554/14.05.2021г.) гласят:

„ Да се показа към заявление рег.No 20210513015554 от 13.05.2021 година –:
– протокол от съвещание на УС за привикване на Оценка за съвместимост на членовете на сдружението.

– описът на присъствалите на общото заседание членове на сдружението (пълномощници) с автограф на всяко лице; в случай че на общото заседание са участвали пълномощници – доказателства за представителната власт на пълномощниците;

– настоящ лист на членовете на сдружението към датата на привикване на общото заседание, удостоверен от представляващия; Представеният лист на членовете на сдружението е към датата на осъществяване на Оценка за съвместимост. “

Указания от АВ, издадени незабавно след депозирането на подправените документи за " подмяната " на Кирил Петков в УС на Корал Списък на членовете на Сдружението към 19.04.2021 година Факсимиле: БиволЪ
Протокол от съвещание на УС и взето решение на него за промяната на Кирил Петков с Драгулев и привикване на Общо заседание. в документа попадат имената на самия Кирил Петков и на татко му Петко, също член на Управителния съвет на Сдружение “Да запазим Корал ” Неистински протокол за ъсъбрания на УС на Сдружението на 19.04.2021 година Такова заседание в никакъв случай не се е провеждало. Факсимиле: БиволЪ
Списък с подписите на членовете на Сдружението, „ взели участие “ в Общото заседание на 06.05.2021 година От „ подписаните “ 10 члена на Общото заседание, най-малко 9 подписа са фалшифицирани, а единия – на депутатката от ПП-ДБ Мирослава Петрова е под подозрение, тъй като само тя самата може да си го оспори. Едно е несъмнено обаче, че сходно Общо заседание НИКОГА не се е провеждало, както в никакъв случай не се е провеждало и съвещание на УС на Сдружението, на което е взето въпросното Решение за осъществяване на Общо заседание и така нататък

Списък с подписи на членове на Общото заседание на 06.05.2021 година, на което е взето Решението за промяната на Кирил Петков с Малтин Драгулев. Фалшиво. Факсимиле: БиволЪ
За да обобщим – цялата процедура по заличаването и подмяната на Кирил Петков с правилния му сътрудник Мартин Драгулев е една грандиозна машинация, осъществена от Лена Бориславова и осъществена със съучастничество или несъзнателно подпомагане на чиновници в Агенцията по вписванията на Р.България.

Чисто и Просто

Очевидно резултатът е настъпил в нужния порядък, тъй като на 14.06.2021 година Кирил Петков подава Декларация пред КПКОНПИ, съгласно условията на Закона за администрацията и Закона за противопоставяне на корупцията. В декларацията си новоназначеният Министър на стопанската система декларира публично, че все още на встъпването си в служба на високия властови държавен пост не е бил член на ръководство или надзор на сдружения, или юридически лица с нестопанска цел /каквото е случая със Сдружението за „ Корал “/. Последното събитие е на практика въвеждане в подвеждане както на КПКОНПИ, по този начин и на Министерски съвет , чийто член е Петков, защото той действително и съгласно законите на Република България не е напускал или излизал легално от Управителния съвет на това сдружение.
Чиста Декларация на Министър Кирил Петковпред КПКОНПИ за липс на спор на ползи. Факсимиле: БиволЪ.
ДАНС, Прокуратура, Министерство на вътрешните работи и … още нещо?

За основателни подозрения за осъществени закононарушения по няколко члена на Наказателния кодекс на Р. България е сезирана ДАНС през м. юни 2023 година Незабавно е осъществена инспекция и през м. юли 2023 година, материалите са изпратени в Софийска градска прокуратура ! От там през м. август попадат в Софийската районна прокуратура и при започване на м. септември 2023 година е формирано досъдебно произвеждане в Министерство на вътрешните работи. Случаят е даден на проверяващ служител на реда в 5-то РПУ към Столична дирекция на вътрешните работи София. Случаят е заведен като Досъдебно произвеждане № 5275/2023 година, а по разказа на Софийска Районна Прокуратура е 38008/2023 година

Започва следствие по което до този миг за 8 месеца за събрани доказателства и са разпитани над 15 очевидеца. Изведнъж без никакви пояснения СРП изземва назад делото и го праща за следствие на ……. Бургаската Районна Прокуратура. Не е ясно по какви претекстове и какво изобщо се работи по това скандално дело, което визира неопровержими доказателства за груби закононарушения влизащи в наредбите за документна машинация, длъжностно закононарушение, нарушаване на Закона за администрацията, Закона за адвокатурата, допустимо съучастничество на чиновници или съдии по вписванията и най-общо с една дума #КОРУПЦИЯ .

Тук отговорността е освен на съставителите на фалшификациите, а и на лицето, което умишлено се употребява от резултата на сходно закононарушение. Значението на престъпния акт, в случай че въпреки всичко бъде открит по съответния ред от Прокуратурата е голямо, тъй като става дума за лица, които са взели участие и вземат участие във висшето управление на Българската страна и вземат съдбоносни решения за нейната орис. Няма по какъв начин да не бъдат упоменати основателни подозрения за преднамерено отсрочване на следствието и безучастие на прокуратурата. Зависимостта на тази институция от политическите ползи и #Сглобки е интернационално известна неприятна популярност. Подобно дело “на трупчета ” е превъзходен мотив за политически шантаж и държане според на цялата конструкция на ППДБ, посредством поставените в неловко състояние водещи политически водачи и опцията те да бъдат подложени на шантаж. Водени сме напълно от своята журналистическа задача да разкриваме истината, такава каквато е и да я представяме на обществото, тъй като то има право да знае скритите и тъмни страни на политиците, които вземат значимите решения, засягащи бъдещето на нацията.

“Биволъ ” изпрати въпроси до пресцентъра на “Продължаваме смяната ” и до пресаташето на политическата групировка Найо Тицин. Въпросът към Кирил Петков гласи: “Подписвал ли сте се под Протокол от 20.04.21 година за разлепяне на предложения за привикване на Общо заседание на Сдружение “Да запазим Корал ”, на което сте бил заменен с Мартин Драгулев? ”. Въпрос към Лена Бориславова пък е “Получавала ли сте публично пълномощие от Председателя на Сдружение “Да запазим Корал ” Атанас Русев да го съставлява? ”.

Найо Тицин отговори, че “днес водачите пътуват в страната по срещи ”.

“Сами разбирате, че отговорите на толкоз съответни въпроси изисква време за инспекция ”,

изясни пиарът на “Промяната ” пред “Биволъ ”.

Медията се ангажира да разгласява отговорите на Кирил Петков и Лена Бориславова, когато такива бъдат получени.

Очаквайте детайлности за

Технологията и съучастниците на фалшификацията

/Следва/
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР