Винаги свързваме изгарянето на калории с физическите упражнения, но може

...
Винаги свързваме изгарянето на калории с физическите упражнения, но може
Коментари Харесай

Какво да направите, за да изгаряте повече калории, докато спите?

Винаги свързваме изгарянето на калории с физическите извършения, само че може би не знаете, че тялото ни работи даже когато сме неподвижен.

За изгодите от здравословния сън може да се приказва обстойно и нашироко. Като осигуряваме на организма нужното количество сън, предотвратяваме болести, подобряваме умствените функционалности и контролираме метаболизма. Освен това по време на сън организмът непрестанно гори калории - поддържането на температурата и главните витални функционалности е обвързвано със обилни енергийни старания. Какво може да се направи, с цел да се накара тялото да изгаря повече калории по време на сън?
Представяме ви няколко съвета по какъв начин да увеличите изгарянето на калории, до момента в който спите.

 калории

Колко калории изгаряме по време на сън?

Според изследванията по време на сън изгаряме към 70 килокалории на час. Точният брой на калориите, изгорени по време на сън, обаче се въздейства от редица фактори, в това число количеството сън, хранителния режим, физическата интензивност и скоростта на метаболизма.
Какво можете да извършите, с цел да изгаряте повече калории, до момента в който спите?
Приложете на процедура следните правила и тялото ви ще стартира да изгаря насъбраните мазнини. 

Не преяждайте преди лягане

Храносмилането на храната е огромно изпитание за организма и пречи на естествения сън. Освен това силата от храната, която се усвоява през нощта, не се изгаря, а се складира в мастната тъкан, тъй че е по-добре да не се преяжда през нощта. Яжте в идеалния случай към 2 часа преди да заспите. Ако въпреки всичко би трябвало да хапнете нещо директно преди лягане, изберете лека здравословна закуска.

 калории

Определяне на постоянно време за лягане

Спането в избрани часове ще контролира дневния ви темп - равнищата на мелатонин и кортизол ще се стабилизират, тъй че тялото ви ще спре да складира непотребни мазнини.

Сън при задоволително ниски температури

Спането при ниска температура форсира метаболизма. Според изследване, при мъжете, които са спали при температура 18,8 градуса в продължение на един месец, се следи десетпроцентно нарастване на интензивността на метаболизма на мазнините. Повишаването на стайната температура до 23 градуса докара до връщане към предходните резултати.
Затова си коства да се обезпечи подобаваща температура в помещението, с цел да се подтиква тялото да изгаря мазнините по-интензивно.

 калории

Спете задоволително - това ще ви защищити от преяждане денем.

Хората, които не спят задоволително, са по-склонни да желаят висококалорични ястия. Организмът желае да получи сила от храната, по тази причина жадува за храни, съдържащи мазнини и захар. Такава храна обезпечава прилив на сила незабавно след потреблението ѝ, само че той не продължава дълго, а насъбраните калории водят до увеличение на тежестта.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР