Винаги сме били отворени за разговори за политики, за конкретна

...
Винаги сме били отворени за разговори за политики, за конкретна
Коментари Харесай

ДБ още не са решили дали ще се отзоват на поканата от ГЕРБ

Винаги сме били отворени за диалози за политики, за съответна покана от страна на ГЕРБ-СДС ще би трябвало да вземем решение на съвещание на парламентарната група. Това сподели Христо Иванов, ръководител на ПГ „ Демократична България “. Той разяснява предлагането на ГЕРБ-СДС и други парламентарно показани партии да се включат в диалозите за бюджета.
Прочетете още
Хубаво е, че има конструктивност. Страната ни има потребност от диалог, който се концентрира върху политики и политически решения, добави Иванов.

Той напомни, че от Демократична България ясно са определели изискванията, при които биха подкрепили държавното управление. " Трите основни политически целта за нас, в светлината на които ще оценяваме опцията да дадем поддръжка, в случай че бъде поискана такава, са правосъдната промяна, отношението към Путинската експанзия и рационалната макроикономическа политика ", уточни той.

Хубаво е, че има разговор, хубаво е че се приказва за политики, добре е тонът да се успокои, това сигурно ще подкрепи за образуването на ръководство, съобщи Иванов.

Той означи, че от Демократична България не виждат условия да поддържат държавно управление с първия мандат, съобщи Българска телеграфна агенция. Що се отнася до втория и третия мандат – това са хипотези на този стадий, които не можем да обсъждаме, добави той. Нека да забележим, в случай че се стигне до втория мандат, каква ще бъде формулата, сподели Иванов. По думите му няма градивен диалог за изработването на формула, при която да бъде излъчено държавно управление с втория мандат.

На въпрос каква е разликата Демократична България да не даде поддръжка за ГЕРБ-СДС с първия мандат, само че даде поддръжка за втория мандат, който също се осъществя с поддръжка на ГЕРБ-СДС, Христо Иванов изясни, че мандатоносителят е този, който в последна сметка взема решение и подсигурява използването на формулата, че в случай че всичко не е контрактувано, в действителност нищо не е контрактувано.

" Мандатоносителят е този, който би трябвало да обезпечи опция да „ дръпне ръчната спирачка “ и в случай че нещо не върви в вярна посока, да подаде оставка ", добави Христо Иванов. По думите му това е доста значим детайл от цялостната структура. В този смисъл е доста значимо кой е мандатоносителят и дали ще е първият или вторият, разяснява Иванов. Относно бъдещо партньорство с „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Иванов уточни, че те са вероятен сътрудник по съответни тематики. Според него е реалност, че има раздалечаване в позициите им освен във връзка с войната, само че и реализацията на целта за модернизацията на българската войска и участието в еврозоната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР