Винаги съм се притеснявал не толкова от противничките, а от

...
Винаги съм се притеснявал не толкова от противничките, а от
Коментари Харесай

Петър Касабов: Винаги съм се притеснявал не от противничките, а от нашата подготовка

" Винаги съм се тормозил не толкоз от противничките, а от нашата подготовка – съобщи селекционерът на женския ни народен тим Петър Касабов. - Дали имаме нужните условия, нужното успокоение, дали сме си свършили работата. Този лагер е по-дълъг, 28 дни, само че имахме потребност „ да се раздадем “, поради не до такава степен положителните резултати на последните надпревари. Имаме още какво да доработваме. Благодаря на президента на „ Би Риал “ от Сандански и на момчетата от клуба, които се включиха и ни помогнаха в спарингите. “

Тимът се приготвя в Благоевград за най-важното съревнование този сезон – международното състезание в Белград, което започва от 10 септември. А конкуренцията при дамите стартира 3 дни по-късно, на 13 септември.

В шампионата при дамите ще започват 216 състезателки, измежду които и 13 медалистки от последните игри Токио 2020. На тeпиха след по-дълга пауза се връщат и доста елитни състезателки.

Нашата Мими Христова, европейска шампионка от 2020-а, също ще излезе на шампионата в Белград, което е първо за нея огромно тестване след Мондиал 2021. Именно на международното в Осло тя получи тежка контузия, а по-късно претърпя интервенция, която я извади от огромната битка за цялостен сезон.

„ Много съм удовлетворен от това, което Мими демонстрира на тренировките - добави наставникът. - Имаме още 10-ина дни за изчистване на някои елементи. Заредена е с доста сила. Надявам се по този начин да бъде и на международното. “

Христова към този момент има един шампионат зад тила си преди конкуренцията в Белград. На шампионата в Мадрид през месец юни тя стана шампионка в категория до 65 кг.

Миглена Селишка като че ли също е преодоляла психическата контузия, която я мъчеше на последните надпревари, и тренира на цялостни обороти.

„ Имаме огромен прогрес – сподели още Петър Касабов. - Надявам се всички неприятности към този момент да са зад тила ни. “

На облекчена подготовка в последните дни е бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова, която страда от моментно неразположение. А в тежка категория Мария Оряшкова ще пропусне шампионата, защото преди месец претърпя интервенция на кръстни връзки на коляното. Травмата я мъчеше година, само че на шампионата в Мадрид преди месец болките се ускориха и се наложи хирургическа намеса.

София Георгиева, трета на европейските олимпийски игри през 2019-а, пък ще се бори в по-горната категория до 68 кг.

Националките отпътуват за Белград на 11 септември. Пълният състав на тима ще бъде разгласен идната седмица.

Снимки от тренировката на националките през фотообектива на Костадин Андонов, StartPhoto.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР