Винаги наблюдаваме два пика на грипа – в края на

...
Винаги наблюдаваме два пика на грипа – в края на
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Здравната система се крепи на лекари, които си вършат работата и търпят обиди

Винаги следим два пика на грипа – в края на декември и края на януари – началото на февруари, разясни доктор Янкова пред Нова телевизия. Тя добави, че по-голяма част от болните деца и възрастни не се записват в системата.

Янкова и Ненков споделиха, че грипът е тежък. Ненков акцентира, всяка година има грипна зараза. Янкова разясни, че сега COVID-19 протича по-леко то грипа.

Лекарите показаха и кои са признаците на грипния вирус. Д-р Янкова означи, че съвсем всяко второ дете, което тестват е с грип.

„ Почти невероятно е да се откри „ Вентолин “ и „ Пулмирорт “ на българския пазар. Родителите търсят от чужбина “, изясни Янкова. Тя означи, че липсват и „ половината от антибиотиците “.

Ненков съобщи, че самолечението е извънредно нездравословно с тежки далечни последствия, които в този момент не се виждат.

Д-р Янкова предизвести, че антибиотикът не е антипиретик и е неверно при първата температура да се дава антибиотик. Хората употребяват паралелно с това и противовирусен препарат, сподели лекарят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР