Винаги, когато се формира една наемна армия, която се въоръжава

...
Винаги, когато се формира една наемна армия, която се въоръжава
Коментари Харесай

Радев: Не знаем дали целта на Пригожин е свалянето на Путин, или старите негови разправии с руското МО

Винаги, когато се образува една наемна войска, която се въоръжава тежко и то когато в нея има нарушители, постоянно има проблем с нея, когато войната свърши. А в този момент виждаме, че има с нея развръзка даже преди войната да е свършила, добави президентът на влизане в абатството Гьотвайг, където се провежда проявата.

Ако държавното управление на Русия консолидира силите си против лимитираното наличие на " Вагнер ", не мисля, че частната военна компания има късмет. Винаги е предизвикателство, когато има тежко въоръжени наемници и нарушители, сподели Радев.

Според него ставащото в Русия ще се отрази несъмнено на динамичността на спора в Украйна. Това по думите му към този момент не е просто вътрешнополитически проблем, тъй като са въвлечени и евентуални военни дейности на територията на Русия.

Реакцията на България би трябвало да бъде подсилване на отбранителния ѝ потенциал в границите на НАТО, сподели Радев.

Вчера притежателят на " Вагнер " Евгений Пригожин упрекна съветската войска, че е обстрелвала лагери на неговата група по искане на съветския министър на защитата Сергей Шойгу. Той се закани да спре това със мощ. Твърдейки, че разполага с 25 000 бойци, 62-годишният Пригожин прикани съветската войска и съветския народ да се причислят към него, само че в същото време отхвърли да прави държавен прелом. В отговор съветските служби за сигурност започнаха следствие против него за насочен апел към въоръжен протест.

Конфликтът в Украйна даде златна опция на считания за непосредствен до Путин предприемач Пригожин да излезе от сянката, в която действаше от години, с цел да се затвърди като първокачествен артист на сцената в Русия. През май 2023 година, след месеци на сурови и кървави сражения, Пригожин разгласи, че силите му са завладяли украинския град Бахмут. Но точно във връзка на тази борба напреженията сред Пригожин и съветския общоприет щаб се обостриха. Пригожин упрекна генералния щаб, че лишава " Вагнер " от муниции и стартира все по-чести да разгласява видеа, в които наскърбява съветските командири.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР