Винаги има смисъл от вот на недоверие, особено при такова

...
Винаги има смисъл от вот на недоверие, особено при такова
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Битката е за парите в енергетиката, не се интересуват от народа

Винаги има смисъл от избор на съмнение, изключително при такова едва държавно управление. Това съобщи пред БНР водачът на БСПКорнелия Нинова.

" Той е детайл на парламентарната народна власт и метод да се беседва по основни за страната въпроси.Самото гласоподаване се провали, тъй като " Възраждане “, Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи и не се записаха и нямаше кворум. Мисля, че товабеше контрактувано, с цел да се даде време на участниците в сглобката да си извиват ръцете и да си преразпределят порциите власт и сферите на въздействие. Това не е консолидация към политики. " - разяснява тя.

Много неща има във връзка с националната сигурност, които са уязвимост и мотив за избор на съмнение, изясни Нинова. Според нея непрозрачно са опразнени складовете в армията, новите доставки също били контрактувани непрозрачно.

По думите й, " Възраждане “ и Има Такъв Народ целеустремено не са се записали в Народно събрание, когато се очакваше да има гласоподаване на вота на съмнение:
" Типично е да си сменят позициите. Кой им диктува изцепки и позиции, които нямат нищо общо с истината, си е тяхна работа. Ние внесохме вота на съмнение и желаеме оставката на това държавно управление. Регистрирахме се, с цел да има съвещание и да се гласоподава този избор. Те не го направиха, с цел да дадат време на Движение за права и свободи и ГЕРБ да извиват ръцете на ПП-ДБ. "

Тяне чака вотът да успее през идната седмица.

" Не готвим трети избор. Съсредoточени сме върху бюджета за 2024 година и нашия различен вид.Там, където съответстват нашите политики, ще подкрепим на второ четене. На първо ще гласуваме срещу приемането на целия бюджет. " - изясни водачът на Българска социалистическа партия.

" Това, което се предлага в обществената сфера, ще подкрепим текст по текст, само че няма да се съгласим да стане за сметка на увеличение на налозите на хората ", добави тя.

Нинова уточни, че в случай че Българска социалистическа партия бъдат поканени да вземат участие в разискването на бюджета, ще отидат.

Тя разгласи като победа на Българска социалистическа партия увеличението на минималната заплата от 1 януари, също и приравняването на майчинството през втората година с минималната работна заплата.

Според нея цялостната политика държава-общини би трябвало да бъде изменена.

Корнелия Нинова сложи оценка Слаб (2) на държавното управление. Лидерът на Българска социалистическа партия счита, че по никой от 5-те съществени целта на кабинета не е реализиран триумф:

" Шенген – няма да ни одобряват до края на годината, не се знае и по кое време ще стане това. ПВУ – няма да дойдат парите до края на тази година. Не се знае и по кое време. Съдебна промяна – да сте ги чули да приказват за това? Няма да се случи и приемането в еврозоната.
Бюджет нямаме в средата на ноември. Карат се, разправят се. Цялата страна е пленник на икономическите им ползи.Не ги интересува каква ще е цената на горивата и по какъв начин ще се отрази на стопанската система.
Битката е за потоците пари в енергетиката. Не се интересуват от народа. "

Българска социалистическа партия е безапелационна съпротива на това нещо, което нарекоха " сглобка ", заявява водачът на Българска социалистическа партия.

" Не отстъпваме от борбата си с модела " ГЕРБ “ и дълбоката страна. Политическа партия и Демократична България излъгаха упованията на хората и се прегърнаха с този модел. " - сподели още тя.

Нинова е безапелационна, че социалистите не поддържат Борис Бонев за ръководител на Столичния общинскисъвет:
" Ще предложим наш претендент. Трябва да се даде опция и на други партии, с цел да има съвместен надзор. Не е доста добре, когато цялата власт остане в една партия. "

Тя разяснява и връзките си с Ваня Григорова:
" Ваня Григорова направи неточност, че още първите дни, когато завършиха изборите, атакува Българска социалистическа партия и се разграничи от нас. Не може по този начин внезапно да се разграничаваш от партията, която те е издигнала.Никой без партия не може да реализира подобен резултат. "

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР