Вилхелмсхафен. За първи път директен товарен влак от Китай пристигна

...
Вилхелмсхафен. За първи път директен товарен влак от Китай пристигна
Коментари Харесай

NDR: В Германия пристигна първият директен товарен влак по „Новия път на коприната“

Вилхелмсхафен. За първи път пряк товарен трен от Китай дойде в контейнерното пристанище Яде-Везер във Вилхелмсхафен, оповестява Norddeutscher Rundfunk . Посрещнаха го министър-председателят на Долна Саксония Щефан Вайл, представители на пристанището и генералният консул на Китайската национална република.

„ С тази връзка Долна Саксония демонстрира, че нашата железопътна инфраструктура може да действа като част от Новия път на коприната “, съобщи министър председателят на немската област. Влакът, който напусна провинция Анхуей на 25 юни, пътува 18 дни и донесе със себе си домашен уреди и текстил.

За това време той измина разстояние от 10 хиляди километра, преминавайки през Казахстан, Русия, Беларус и Полша. Този път отваря нови пазари, дава опция на производителите да усилят оборота си и да основат нови работни места. В бъдеще се възнамерява да се открият постоянни железопътни транспорти, изяснява немското издание.

Влакът е стигнал до местоназначението два пъти по-бързо, в сравнение с това би се случило по вода. Сега мястото на корабите е нищожно и е скъпо. Така че е добре, че има други възможности. Влакът обаче може да транспортира единствено 100 общоприети контейнера, а огромен транспортен съд - 23 хиляди, отбелязва Norddeutscher Rundfunk.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР