Виктория Томова се класира за третия решителен кръг на квалификациите

...
Виктория Томова се класира за третия решителен кръг на квалификациите
Коментари Харесай

Виктория Томова разгроми Родина в квалификациите на Аустрелиън Оупън


Виктория Томова се класира за третия съдбоносен кръг на квалификациите на Откритото състезание на Австралия. Първата ракета на България при дамите изигра превъзходен мач и победи поставената под №2 в пресявките Евгения Родина от Русия с 6-2, 6-2 за 63 минути. За влизане в главната скица на шампионата Томова ще спори с победителката от дуела сред Анна Блинкова (Русия) и Антония Лотнер (Германия).

Томова, която е 140-а в международната класация, доближи до третия кръг на квалификациите в Австралия и през предишния сезон, само че в него отстъпи на японката Ери Хозуми. Българката записа трета поредна победа над Родина, която е 114-а в света.

Срещата на Вики стартира с час и половина по-късно заради валежи в Мелбърн.

Двете си размениха по един пробив в самото начало, само че Виктория доста бързо пое цялостен надзор върху протичащото се на корта. Тя завоюва четири следващи гейма и поведе с 5:2, а малко по-късно завърши първата част единствено за 25 минути.

Втората част стартира с нова серия от четири следващи гейма за Томова, която до края не остави шансове на съперничката си. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР