Виктория Томова не успя да поднесе сензация срещу Серина Уилямс

...
Виктория Томова не успя да поднесе сензация срещу Серина Уилямс
Коментари Харесай

Виктория Томова не успя срещу Серина Уилямс

Виктория Томова не съумя да сервира сензация против Серина Уилямс на "Уимбълдън " и отпадна от шампионата от Големия шлем. Класата на опитната американка се оказа решаваща за крайния излаз от мача от втория кръг, който българката загуби с 1:6, 4:6.

23-годишната Томова започва от квалификациите, където записа три победи. След това софиянката отстрани и чехкинята Тереза Смиткова в първия кръг, с цел да реализира първи триумф в кариерата си в съществена скица на шампионат от Големия шлем.

36-годишната Серина е носителка на 23 трофеи от Шлема. В момента американката е по-назад от Томова в международната класация. Причината е, че предходната година роди и този сезон се завърна на корта. Серина е осемкратна шампионка на "Уимбълдън ". Именитата американка няма загуба на "Ол Ингланд Клуб "от 2014 година насам. Миналата година тя не взе участие, а през 2015 и 2016 година завоюва купата.

Българката имаше щастието да се изправи против именитата си съперничка на Централния корт в "Ол Ингланд Клуб " и да усети тръпката от огромните мачове, които занапред й предстоят. Томова обаче стартира нервно и завоюва единствено един гейм в първия сет, само че във втория се показа надалеч по-добре, като сподели, че може да играе равностойно с най-хубавите.

Серина Уилямс стигна до девет брейкбола в мача, а българката отрази 6 от тях, до момента в който Вики имаше един късмет, който американката избави.

След положителното показване Томова справедливо беше изпратена с овации от присъстващите на Централния корт на "Уимбълдън ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР