Виктория Томова е само на победа от това за първи

...
Виктория Томова е само на победа от това за първи
Коментари Харесай

Шампионка в Ню Йорк при девойките на пътя на Томова към US Open


Виктория Томова е единствено на победа от това за първи път да преодолее сполучливо квалификациите на US Open. След успехите над Альона Болсова и Жоан Цугер, несъмнено последното затруднение пред нея наподобява и най-сложно. Съперничка на ракета №1 на България в директен спор за място в главната скица ще бъде Виктория Кужмова, която също преодоля първите два кръга без да загуби сет.

Словачката е задоволително познато име като може да се похвали с постигане до №43 на сингъл и №29 на двойки в досегашната си кариера. 24-годишната тенисистка от Кошице има край на равнище WTA в Санкт Петербург през 2019-а, както и 3 WTA трофея при тандемите.

Тя е шампионка на US Open на двойки при девойките от 2015-а в партньорство с Александра Поспелова, а година по-късно игра и край на сингъл. При дамите също един от най-големите ѝ триумфи пристигна в Ню Йорк – полуфиналът на двойки през 2019-а с Александра Саснович.

В последните два сезона обаче резултатите ѝ на сингъл несъмнено не са толкоз сполучливи. В момента словачката е №111 в света като през 2022-а играе предпочитано на равнище ITF като най-хубавият ѝ резултат е край на шампионат с награден фонд 60 хиляди $ на клей в Австрия през юни.

Кужмова и Томова са играли един път между тях – в края на предходната година на W100 шампионата в Дубай. Тогава словачката завоюва след 6-2, 4-6, 7-5.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР