Виктория Азаренка направи сериозна заявка за силни резултати в началото

...
Виктория Азаренка направи сериозна заявка за силни резултати в началото
Коментари Харесай

Нова изненада в Маями: Бивша №1 и трикратна шампионка в турнира с поредно ранно отпадане

Виктория Азаренка направи сериозна поръчка за мощни резултати при започване на сезона, откакто доближи до полуфиналите на Откритото състезание на Австралия, само че след това беларуската тенисистка загуби своя порив и влезе в серия от ранни провали. След като през предходната седмица отпадна още на старта в Индиън Уелс, през днешния ден някогашната №1 отстъпи във втория си мач на турнира в Маями, където подвигна трофея през 2009-а, 2011-а и 2016-а. Тя бе надиграна от международната №19 Магда Линет с 6:7(3) 6:2 4:6, като по този метод полякинята си обезпечи място в осминафиналната фаза на надпреварата, където я чака конфликт с победителката от срещата сред други две сложени тенисистки в лицето на Даниел Колинс и Джесика Пегула.

В откриващата част ставахме очевидци на голям брой високотемпови разигравания, защото всяка от двете състезателки залагаше на нападателен метод и влагаше цялата си мощност в ударите. В седмия гейм Линет позволи серия от непредизвикани грешки, които ѝ костваха инкасиране на пробив и закъснение с 3:5. Точно когато Азаренка сервираше за сета обаче, нейният начален удар се пропука и полякинята не се поколеба да се възползва от обстановката, с цел да възвърне равенството и да докара нещата до тайбрек. Там тя резервира стремежа си и продължи да бъде безпогрешна от главната линия и след над 60-минутна борба откри общия резултат.

Играта на двукратната шампионка от Шлема продължи да боксува и в началните геймове на втория сет, където още в първото си подаване инкасира пробив, а след това бе изправена пред заплаха да изостане с 0:3. Последва обаче бърза готовност на Вика, която освен че не разреши да се стигне до втори брейк, а даже завоюва всеки един от идващите три сервис гейма на противничката с помощта на прецизното ориентиране на ударите си, комбинирано с обмислен риск, и по този начин изравни обособените елементи.

Печелившата серия на беларуската представителка се придвижи и в заключителния сет, където съумя да пробие още на старта и да поведе с 2:0. Случилото се обаче не тормози Линет, която съумя да се възползва от няколко пропуща на някогашната №1 и да осъществя мълниеносен рибрейк. Това като че ли върна съпротивителните сили на полякинята, която превключи на непогрешим режим и напълно скоро към този момент водеше с 4:2, като оттова насетне не направи нито крачка обратно, с цел да постави точка на разногласието след тъкмо 2 часа и половина престой на корта.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР