ВиК и инфраструктурните проекти са болка на много общини. Представили

...
ВиК и инфраструктурните проекти са болка на много общини. Представили
Коментари Харесай

Общините са притиснати без средства за местни проекти

" ВиК и инфраструктурните планове са болежка на доста общини. Представили сме планове за над 90 млн. лв. във ВиК холдинга. Други 6 сме изпратили в Министерство на регионалното развитие. Но, както разбрахме от министър Караджов, всичко е зачеркнато и няма да има 1 стотинка ", изясни пред Радио София Петър Паунов, кмет на Кюстендил и член на Национално съдружие на общините в България.

Той напомни, че през 2009 година общината е съумяла да притегли и да влага 40 млн. лв. в канализация. Иначе при последните дъждове можеше да има бедстващи жители.

В момента обаче е сложна да се намерят средства. Положението става още по-трудно като се добави повишаването на енергоносителите, на строителните материали.

" Общините са притиснати до ръба. Не знаем дали през зимата няма да сме на студено и на мрачно - тормози се Паунов. - Озадачени сме от неуместното превръщане на тил от страна на страната към общините. Така и не можахме да преминем към някакъв режим на разговор. Надявам се на бърза реакция. Все още не е късно да се създадат сходни вложения. "

Няма за какво разногласията по построяването на националната пътна мрежа да се отразяват и да лишават дребните обитаеми места от пари за ВиК и пътна инфраструктура, безапелационен е Петър Паунов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР