Вижте кои са те според психотерапевта Ейми Морин.Емоционално силните хора

...
Вижте кои са те според психотерапевта Ейми Морин.Емоционално силните хора
Коментари Харесай

13 неща, които силните хора не правят

Вижте кои са те съгласно психотерапевта Ейми Морин.

Емоционално мощните хора имат здравословни привички. Те ръководят своите страсти, мисли и държание по метод, който ги води към триумф в живота. Вижте по какъв начин мислят и живеят те съгласно Ейми Морин, психотерапевт, преподавател и създател на бестселъра 13 Things Mentally Strong People Don’t Do:

1. Не губят време в самосъжаление . Напротив – те се усещат виновни за ролята си и осъзнават, че животът не всеки път е лек и обективен.

2. Не губят своята мощ . Те не разрешават на другите да ги управляват или господстват над тях. Те в никакъв случай няма да кажат: „ Моят началник ме кара да се усещам зле “, тъй като осъзнават, че те управляват личните си страсти и имат избор по какъв начин да реагират.

3. Не се опасяват от смяната . Те не заобикалят смяната, в противен случай – гледат на нея позитивно и нормално са гъвкави и адаптивни.

4. Не губят сила за неща, които не зависят от тях . Няма да чуете подобен човек да се оплаква, че са му изгубили багажа или за трафика да вземем за пример. Тези хора се концентрират върху нещата, които могат да управляват. Те осъзнават, че от време на време единственото нещо, което могат да управляват, е личното си държание.

5. Не се стремят да се харесват на всеки . Емоционално постоянните хора нямат нужда да угаждат на всички и не се тормозят да кажат „ не “ или да приказват, когато е належащо.

6. Не се тормозят да поемат рационален риск. Те няма да поемат безразсъден или малоумен риск, само че нямат проблем да рискуват премислено. Те нормално прекарват много време за премерване на риска и предстоящите изгоди, преди да вземат огромно решение. И имат цялостна изясненост за евентуалните загуби, преди да пристъпят към деяние.

7. Не живеят в предишното. Емоционално постоянните хора не се разкайват за предишното и за това, по какъв начин нещата биха могли да се случат друго. Те се учат от него, живеят в сегашното и имат проекти за бъдещето.

8. Не позволяват един и същи неточности. Те поемат отговорност за своето държание и се учат от грешките в предишното си.  Тези освен се пробват да не позволяват същите неточности, само че се стараят да вземат по-добри решения в бъдеще.

9. Не завиждат на триумфа на другите.   Тези хора имат способността да одобряват и да се радват на триумфа на другите. Те не завиждат и не злословят, в случай че някой ги превъзхожда. Напротив – те осъзнават, че триумфът е резултат от старателен труд и те са подготвени на него, с цел да усилят възможностите си за триумф.

10. Не се предават след първия си неуспех. Емоционално мощните хора осъзнават, че неуспехът не е причина да се предадеш. Напротив – той е опция да израснеш и да станеш по-добър. Тези хора не престават да пробват, до момента в който не реализиран задачата си.

11. Не се опасяват от самотата. Емоционално мощните хора нямат проблем да бъдат сами и не се опасяват от тишината. Напротив – те знаят по какъв начин да се любуват на личната си компания и не са подвластен от другите, с цел да се забавляват или да усещат щастливи.

12. Не мислят, че светът им е задължен с нещо. Те не са родени с възприятието, че другите ще се грижат за тях или че светът би трябвало да им даде нещо. Те знаят, че са виновни за своята орис и търсят благоприятни условия съгласно своите качества.

13. Не чакат незабавни резултати.  Вместо това те употребяват своите умения и време по допустимо най-хубавия метод и осъзнават, че същинската смяна изисква време.

Вижте историята зад книгата:

//youtu.be/swWHH392CDM

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР