Виждате, че се наблюдава трайна тенденция за повишаване на дневна

...
Виждате, че се наблюдава трайна тенденция за повишаване на дневна
Коментари Харесай

Горещи данни от НОЩ за ситуацията с К-19 в България НА ЖИВО

Виждате, че се следи трайна наклонност за повишение на дневна база на излекуваните пациенти в страната. Като % на претовареност на леглата, заетостта на пациенти без затруднения е 40%. На интензивните е 28%. Тези цифри са динамични, тъй като тече метаморфоза на цялата здравна система. Това съобщи на ексклузивен брифинг здравният министър Костадин Ангелов.

В Благоевград, Габрово, Перник, Разград, Търговище и Шумен се следи най-голяма претовареност на леглата. Общият брой на медицинския личен състав с позитивен тест е 3459.

"Мерките, които се взеха до сегашния миг демонстрират, че ние съумяваме да се оправяме сполучливо. По отношение на 14 дневната заболяваемост сме на 16 място. На 7 място сме по смъртност. Пред България са Чехия, Белгия, Словакия и Хърватска, Измерими с нас са Италия и Франция.

Както БЛИЦ писа 3945 са новите случаи на инфектирани с ковид за последното денонощие. Направените PCR проби са малко над 10 800, което значи, че и през днешния ден процентът на позитивните проби е висок - близо 37 на 100.

Излекуваните пациенти са 915. Настанените в болнични отделения, общо за страната, са над 4400. Починалите с ковид са 47.

Video https://www.facebook.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР