Вижда се, че ГЕРБ нито преди, нито сега има партньор

...
Вижда се, че ГЕРБ нито преди, нито сега има партньор
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ако зависи от ГЕРБ, ще има правителство сега

Вижда се, че ГЕРБ нито преди, нито в този момент има сътрудник във властта, тъй като не желае да се промени и да се изправи против корупционния модел, който сътвори. Това съобщи Ивайло Мирчев от Демократична България пред бТВ.

Той разяснява, че новото болшинство ГЕРБ-ДПС- " Възраждане " е отстранило предното държавно управление и няма предпочитание да сформира държавно управление и в този парламент.

По думите му " ГЕРБ се пробват да си измият ръцете с Демократична България, защото са разбрали, че е фактор за образуване на държавно управление ".

В България няма наказан министър и основният прокурор Иван Гешев не е самоцел за премахване, а задачата е да не се появи нов Гешев - изясни настояванията на Демократична България Мирчев.

Няма вид, в който, безапелационен бе той и добави, че партията на Бойко Борисов " би трябвало да се държи надалеч от изпълнителната власт ".

Ивайло Мирчев разяснява, че работата с Българска социалистическа партия в Народното събрание е сложна и Демократична България няма " неустоимо предпочитание да се коалира с левицата, а желаят страната да мине зимата и рецесиите ".

По отношение на избора на Демократична България за ръководител на Народното събрание, Мирчев изясни, че ще има заседание на ПГ и полемика, само че мнението е, че " ".

Десислава Атанасова от ГЕРБ отговори. " Спекулации са, че министрите на ГЕРБ са корумпирани ", безапелационна бе тя и даде образци с построяването на " Северен поток " и построяването му от други европейски страни.

По отношение на правосъдната промяна тя посочи, че ГЕРБ е единствената партия, която е направила правосъдна промяна с министър Христо Иванов и основният прокурор е определен по неговите правила.
 Радев укори Демократична България за забавената правосъдна промяна
Радев укори Демократична България за забавената правосъдна промяна

Христо Иванов отвърна, че с бързане политическата рецесия не се преодолява

Десислава Атанасова разяснява " ГЕРБ, Съюз на демократичните сили и Демократична България са от общо евроатлантическо семейство, явно Демократична България избират коалиция с Българска социалистическа партия. Логическо целесъобразно е ръководство межди трите партии с общи червени линии, които не трябва да се прекрачват - във връзка с Еврозоната, фискалната политика, диверсификация и така нататък ", изясни тя. За нея " Демократична България избират да водят диалози със своя противовес - Българска социалистическа партия ".

По отношение на на Стефан Янев - разговорът е отворен, във връзка с диалози с " Възраждане " - тематиките им са доста разнообразни - сподели тя. Атанасова заключи, че в случай че зависи от ГЕРБ България ще има държавно управление.
 ГЕРБ подготвени на диалози за кабинет и с другите мандати
ГЕРБ подготвени на диалози за кабинет и с другите мандати

Всички дружно би трябвало да намерим решението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР