виж галерията В момента България подготвя кандидатурата си заедно със Сърбия,

...
виж галерията
В момента България подготвя кандидатурата си заедно със Сърбия,
Коментари Харесай

Бургас домакин на мачове от Световно или Европейско по футбол?

виж галерията " В момента България приготвя кандидатурата си дружно със Сърбия, Гърция и Румъния за вероятно домакинство на Световно и Европейско състезание по футбол. Бургас е един от градовете, които имаме поради, защото има отлична инфраструктура – има летище, добра пътна и транспортна инфраструктура, огромна хотелска база. Процесът към момента е в самото начало, само че би трябвало да сме наясно какви са опциите пред нас, тъй като в случай че желаеме да участваме в тази кандидатура, би трябвало да предложим и изградим 4 нови стадиона с потенциал 40 000 души. “ Това сподели министър Красен Кралев по време на работната си аудиенция в морския град, на която присъстваше и основният проектант на Общината Веселина Илиева.

" Първият терен, който считаме, че е подобаващ, е бивше военно отделение, което се намира на входа на Бургас, другият е стадион " Черноморец “ в квартал " Акациите “, който може да бъде напълно престроен “, уточни Димитър Николов.

Министър Кралев дефинира съдействието с кмета на Бургас като чудесно и изрази убеденост тази година да бъде завършен най-големият план, който министерството има в Община Бургас - многофункционалната спортна зала " Арена Бургас “.

“Това ще бъде още едно украшение за града. Смятам, че кметовете, които работят, обичат спорта и отделят от ресурсите на общината, сме длъжни да ги поддържаме с държавни планове “, добави той. По време на работното си посещаване Красен Кралев, дружно с кмета на Бургас, посетиха и закрития плувен басейн с олимпийски размери " Парк Арена ОЗК ", където се организира вторият квалификационен кръг от шампионата по водна топка – мъже.

Спортният министър и Димитър Николов изгледаха срещата сред Черноморец-Бургас – Аква Спорт-Варна, която приключи с резултат 12:14, в интерес на варненци. След нея Красен Кралев даде старт на дуела сред варненските тимове Комодор-Варна и Черно море.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР