виж галерията >Колата, с марка Citroen Xsara Picasso с австрийски регистрационен

...
виж галерията
>Колата, с марка Citroen Xsara Picasso с австрийски регистрационен
Коментари Харесай

Митничарите от Малко Търново спряха тапициран с тютюн за наргиле автомобил

виж галерията >
Колата, с марка " Citroen Xsara Picasso " с австрийски регистрационен номер, е управлявал румънски жител. Той е пътувал самичък и е дошъл на българския митнически пункт на 02.01.2019 година към 09.30 часа, на трасе входящи коли. Пред българските митнически чиновници той е декларирал, че не внася нищо за обявление. След осъществения първичен оглед на колата, митническите чиновници откриват подозрителни индикации за интервенции по купето и селектират автомобила за щателна митническа инспекция.

При инспекцията, която е осъществена в профилираното за тази цел митническо хале на пункта, митническите чиновници откриват във фабричните кухини и на четирите порти на колата, в задните калници, в кухини на пода и под джантата на аварийна гума общо 83 пакета, съдържащи по 1 кг недеклариран тютюн за наргиле, с марка " AL FAKHER “, с разнообразни аромати.

Срещу водача на автомобила - румънски жител с букви Н.Т. е формиран акт за нарушаване на Закона за митниците. В писмените си пояснения той  показал, че е купил тютюна от Истанбул за персонална приложимост.

Недекларираната акцизна стока с пазарна цена 21 000 лева и данък в размер на 12 616 лева е конфискувана. За поръчителство на възможни вземания по формирания акт е арестуван и лекият автомобил, послужил за транспортиране на акцизната стока през държавната граница, без знанието и разрешението на митническите органи.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР