Виетнам въведе национални препоръки за поведение в социалните медии, които

...
Виетнам въведе национални препоръки за поведение в социалните медии, които
Коментари Харесай

Виетнам въведе кодекс на поведение в социалните мрежи

Виетнам вкара национални рекомендации за държание в обществените медии, които предизвикват хората да разгласяват положително наличие за страната и изискват държавните чиновници да оповестяват на ръководителите си за „ спорна информация “, съобщи.

Кодексът не разрешава постове, които нарушават закона и „ засягат ползите на страната “. Това се отнася за държавните организации, фирмите зад обществените медии и всички техни консуматори във Виетнам.

„ Използващите обществени медии се предизвикват да разпространяват хубостта на виетнамските пейзажи, поданици и просвета, както и да популяризират положителни истории за положителни хора “, се показва в кодекса, който влиза в действие с решение на министерство на информацията. Засега обаче не е ясно доколко решението е правно обвързващо или по какъв начин ще бъде налагано.

През ноември м.г. Ройтерс заяви, че виетнамските управляващи заплашиха да закрият Фейсбук, в случай че обществената мрежа не се съгласи да цензурира повече локално политическо наличие в платформата.

Виетнам е сериозен пазар за Фейсбук, който има към 60 млн. консуматори в страната и генерира доходи от към 1 милиарда $, съгласно осведомени източници.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР