Виетнам е наш доверен приятел и изключително важен партньор в

...
Виетнам е наш доверен приятел и изключително важен партньор в
Коментари Харесай

Борисов иска повече развитие в икономическите ни връзки с Виетнам

Виетнам е наш приближен другар и извънредно значим сътрудник в динамично развиващия се район на Югоизточна Азия. Това съобщи българският министър-председател Бойко Борисов по време на срещата си с премиера на Виетнам Нгуен Суан Фук. Двамата разговаряха в Ню Йорк, където водената от премиера Борисов българска делегация взе участие в 73-ата сесия на Общото заседание на Организацията на обединените народи.

По време на срещата министър-председателят Бойко Борисов изрази готовността на страната ни да работи за развиването на съдействието във всички области на икономическия и публичен живот. „ България и Виетнам са обичайно другарски страни и имам вяра, че капацитетът на икономическите връзки на двете страни може да бъде уголемен “, сподели министър председателят Борисов и добави, че е належащо увеличение на стокообмена сред двете страни. Двамата министър председатели показаха предпочитание за дейна работа в двустранната търговия и търсене на благоприятни условия за съдействие в нови сфери.

Бойко Борисов и Нгуен Суан Фук показаха задоволство от активизирането в последните години на връзките в региона на образованието, научните проучвания и нововъведенията.

По време на диалога българският министър председател Бойко Борисов и виетнамския му сътрудник разискаха и благоприятни условия за активизиране на съдействието в региона на труда. Българската страна има кардинална подготвеност да стартира договаряния за разширение на договорно-правната база в региона на труда и обществената политика с оглед контролиране на трудовата миграция сред двете страни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР