БАНКОК (AP) — Шест месеца в офанзива срещу военното правителство

...
БАНКОК (AP) — Шест месеца в офанзива срещу военното правителство
Коментари Харесай

Цивилните жертви се увеличават в гражданската война в Мианмар, докато съпротивителните сили затягат примката около военните

БАНКОК (AP) — Шест месеца в атака против военното държавно управление на Мианмар опозиционните сили реализираха големи триумфи, само че цивилните жертви внезапно нарастват защото войските на режима от ден на ден се обръщат към тактиката на изгорената земя в горчивата революция в страната от Югоизточна Азия.

На всички фронтове има напън от мощни милиции, събрани от етническите малцинствени групи в Мианмар, и от по-новите сили на съпротивата. Войските отвръщат с въздушни, военноморски и артилерийски удари по лечебни заведения и други уреди, където опозицията може да бъде подслонена или подкрепена.

„ Когато масата от хора се надигне против тях, мисля, че това ги ужасява “, сподели Дейв Юбанк, някогашен боец от специфичните елементи на Съединени американски щати, създател на Free Burma Rangers, организация за филантропична помощ, която дава помощ както на бойци, по този начин и на цивилни в Мианмар от 1990 година насам.

„ Те знаят, че лечебните заведения, църквите, учебните заведения и манастирите са значими места за грижа за хората, събиран...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР