Вие обичате своето куче, но сега, когато лае през цялата

...
Вие обичате своето куче, но сега, когато лае през цялата
Коментари Харесай

Защо кучето лае през нощта

Вие обичате своето куче, само че в този момент, когато лае през цялата нощ, не го обичате. Да, ние ви разбираме. Преди да се скараме на кучето си, коства да разберем за какво вашият псе е вдигнал подобен звук в разгара на съня ви. Споделяме с вас няколко секрети. Ако във вашия дом липсват обекти, които да тревожат кучето, значи то просто желае да ви каже нещо. Ние ще ви разкажем за невероятните аргументи кучето да лае нощем.

На кучето му е скучно

Вие ще се удивите, само че както на хората, по този начин и на вашия питомец може да му стане скучно и тогава той стартира да си измисля занимания. Ако всички спят надълбоко, наоколо няма играчка или храна и четириногия ви другар няма с какво да се развлича, тогава той стартира да лае.

Самотно му е

Болшинството от кучетата обичат да прекарват време със стопанина си, а неговото неявяване може да стане прелестен мотив да стартира то да лае.

Питомецът ви е уплашен

 Кучето може да лае, тъй като е самотно

Напълно е евентуално вашият любим да се е изплашил от някакъв звук или просто да му се е привидяло нещо. На кучетата, които живеят в двор, постоянно им се коства, че минаващите около тях хора са рискови. Особено през нощта, когато на страха очите са огромни.

Кучето оповестява за заплаха

Вероятно сте чували за избавени хора от кучета. Напълно е допустимо сега вашият питомец да се занимава с това – пази ви. Ако усети миризма на пушек или отровно вещество, ще заяви за това посредством лай.

Привлича вниманието ви

Вие сте не запомнили да погалите кучето си, а може би купичката му за вода е празна. Кучешкият лай безусловно ще ви подсети за това. Чрез джавкам кучето се пробва да притегли вашето внимание, което очевидно не му доближава. Това изключително касае породите кучета, които се нуждаят от по–голяма отбрана и помощ. Ако игнорирате питомеца си знайте, той ще подсети за себе си посредством своя глас. Не подценявайте лаещото през нощта куче.

Чувствително е към звуци

Много от кучетата се отличават с огромна сензитивност към звуци, по тази причина могат да бъдат раздразни от най–обикновено ромолене, звън или клаксон от кола. Освен това любимците ни могат да си попяват с други кучета, които живеят при съседите и нищо не им пречи да си устроят кучешки концерт.

Страда от дефицит на физическа интензивност

 Кучето лае за внимание

Ако вашият псе е надвишаващ с сила, а разходката денем се е оказала незадоволителна, през нощта той няма да заспи. Освен това и вас ви грози същата орис. Кучето лае цяла нощ, с цел да може да му вършиме компания. За да избегнете тези неприятности, подсигурете на кучето си един деен ден, след който то ще спи умерено.

Лае просто по този начин

Да, има и такива случаи, това изключително касае лаещите породи. На тези благи същества даже не им е необходим мотив, с цел да си полаят.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР