Видяха проекта на кабинет, имат пълната информация, за да вземат

...
Видяха проекта на кабинет, имат пълната информация, за да вземат
Коментари Харесай

Василев: Направихме поисканото от ГЕРБ-СДС, тяхно право е да реализират мандата

" Видяха плана на кабинет, имат цялостната информация, с цел да вземат виновните решения за страната. Те би трябвало да осъществят мандата под една или друга форма. Ако не успят, ясно сме споделили каква е програмата и съставът ни. Ако се стигне до втори мандат, както сме оповестили, ще приказваме с всички политически сили за поддръжка на този кабинет ", напомни Василев. 

Той не спести рецензии към пред публицисти.

" Г-н Борисов счита, че в случай че парите за общините - 2 милиарда лв. фонд, се разпределят пред камерите в Народно събрание, това било рушвет. Много по-добре и доста по-правилно е парите за общините да се вземат решение от Народното събрание, пред камерите и той да преценя кои са значимите планове, а не зад затворената врата на кабинета на министър-председателя ", отговори задочно той на водача на ГЕРБ. 

Отново по отношение на коментар от Борисов, че Политическа партия манипулирали статистиката, Василев сподели:  " Разбрах, че пет месеца откакто сме напуснали властта съгласно Борисов сме манипулирали Евростат и Национален статистически институт - мисля, че няма потребност от коментар! "  

На въпрос подготвен ли е за " доживотен финансов министър, с цел да си оправи бюджета ", както по-рано се пошегува Бойко Борисов, Асен Василев напомни, че за последните две години, в които участта в ръководството на финансовото министерство, бюджетният недостиг е поредно 3% и 2,9%.

" Тази година умерено може да е 3%. В същото време за първи път България оглави положителните ранглисти в Европа - първи по растеж на износа в Европейски Съюз, втори по растеж на индустриалното произвеждане, първи по растеж на заплатите. Това се случва, когато се организира финансова политика - парите стигат до всички жители и всички компании, а освен до шепа определени компании, а оттова - към офшорни сметки и шкафчета. Тази финансова политика желаеме да продължим и със идващия проектокабинет ", посочи Василев. 

Относно опита за нападение против основния прокурор той разяснява, че следствените органи би трябвало да дефинират каква е задачата на атентата против основния прокурор Иван Гешев, само че това, което се вижда от фотосите на мястото на гърмежа му наподобява като " пиратка, която е изплашила зайци ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР