Видният пловдивски хирург проф. Васил Анастасов е починал. "На 76-годишна

...
Видният пловдивски хирург проф. Васил Анастасов е починал. "На 76-годишна
Коментари Харесай

Обичан пловдивски хирург си отиде от COVID-19

Видният пловдивски хирург проф. Васил Анастасов е умрял.

"На 76-годишна възраст от COVID-19, през вчерашния ден издъхна известният и обичан проф. Васил Георгиев Анастасов. Загубихме прелестен доктор хирург и учител, многоуважаван човек. Живееше с възприятието на дълг и отговорност към здравето на пациентите си. Пожертва себе си ", написаха другари и сътрудници.

На 76-годишна възраст от COVID-19, през вчерашния ден издъхна известният и обичан проф. Васил Георгиев Анастасов. Загубихме...
Публикувахте от в
Професор доктор Васил Анастасов приключва медицина в МУ Пловдив. Специалист по Обща и Съдова хирургия.

Един от доайените по Съдова хирургия и Ангиология в България. Основател на Националното сдружение по Съдова хирургия и Ангиология в България. Основател на специалността 'съдова хирургия' в България. Членува в редица наши и задгранични сдружения и асоциации. Лекар на България за 2009г. Най-добър съдов хирург за Пловдив от анкета на Дарик Радио от 2013г. Специализира във Франция, Съединени американски щати, Италия, Русия, Гърция, Куба, Белгия, Турция и други Говори 6 езика.

Автор на над 220 научни изявления и известия в наши и задгранични издания. Съавтор на 8 монографии и учебници по специфична здравна литература. Участвува в редица интернационалните научни планове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР