Видният държавник и бивш председател на германския Бундестаг Волфганг Шойбле

...
Видният държавник и бивш председател на германския Бундестаг Волфганг Шойбле
Коментари Харесай

Волфганг Шойбле предупреждава за срив на демокрацията в Германия


Видният общественик и някогашен ръководител на немския Бундестаг Волфганг Шойбле предизвести през вчерашния ден за заплаха от срив на демокрацията в речта по време на гала в обновената постройка на австрийския парламент, съобщи ДПА.

Основните стълбове на демокрацията са застрашени, сподели Шойбле, по-специално от интернет и обществените медии.

Така наречената „ стопанска система на вниманието “, следена от логаритми, разрушава метода, по който се приказва, което прави по-трудно намирането на допирни точки, сподели Шойбле.

„ Почти всеки в този момент споделя съвсем всичко в мрежата. И, наподобява, за предпочитане в единодушие един с различен, един около различен или един против различен “, продължи Шойбле.

Обществото губи навика да поддържа връзка по значимите тематики, сподели той. " Но тъкмо от това зависи демокрацията ", акцентира консервативният политик.

„ Нуждаем се от просвета на слушане “, означи 80-годишният народен представител от Бундестага. Освен това жителите би трябвало да се усещат по-добре показани и да усещат, че са част от демократичния развой, счита той.

„ Не всеки, който слага под подозрение пандемичните ограничения, е теоретик на конспирацията. Не всеки, който е угрижен поради приемането на бежанци, е нечовечен ксенофоб. И не всеки, който се съмнява в европейските климатични цели, е по този начин нареченият отрицател на климата “, заключи Шойбле.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР