Видеоклипове, публикувани в местна онлайн общност и разпространени от руската

...
Видеоклипове, публикувани в местна онлайн общност и разпространени от руската
Коментари Харесай

Взривове и стрелба край руското черноморско пристанище Новоросийск

Видеоклипове, оповестени в локална онлайн общественост и публикувани от съветската онлайн новинарска работа Астра, демонстрират придвижването на кораби наоколо до брега, като се чува пукотевица идваща откъм морето.

Впоследствие ТАСС заяви, че два безпилотни украински катера, които се пробвали да нападат военноморската база в Новоросийск, са били унищожени.

" Тази вечер въоръжените сили на Украйна благодарение на два морски безпилотни катера се пробваха да нападат военноморската база Новоросийск. В хода на отблъскването на офанзивата безпилотните катери бяха образно открити и унищожени посредством огън от общоприетото въоръжение на съветските кораби, охраняващи външния нахлуване на военноморската база ", сподели източникът на военното ведомство.

Руските системи за противовъздушна защита са унищожили 10 украински дрона, които са се пробваха да нападат територията на Крим, още три дрона са обезвредени от радиоелектронна битка, оповестиха още от съветското министерство на защитата пред кореспонденти.

Руското военно министерство заяви още, че довечера са осуетили офанзива на Киев с безпилотни летателни апарати от авиационен вид против обекти на територията на Кримския полуостров.

" Десет БПЛА бяха унищожени от дежурната Противовъздушна отбрана. Още три противников дрона бяха унищожени. потушени със средства за радиоелектронна битка ", споделиха от министерството. Те означиха, че вследствие на осуетената офанзива на полуострова няма жертви и вреди.

Официалният представител на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков заяви на 1 август, че Киев е направил опит да нападна съветски цивилен транспортни кораби с безпилотни катери, корабите на съветския флот са ги засекли и унищожили навреме. По-рано същия ден съветското министерство на защитата заяви, че патрулните кораби на Черноморския флот " Сергей Котов " и " Василий Биков " са отбили офанзивата на три украински безпилотни катера в региона на Севастопол. И трите безпилотни противников катера са унищожени с огън от щатното въоръжение на съветските кораби. След това " Сергей Котов " и " Василий Биков " продължиха да извършват дилемите си. На 2 август Конашенков заяви, че Киев още веднъж се е опитал да нападна съветски транспортен съд с морски безпилотен катер, който е ескортирал граждански морски превоз в Черно море. Според него " с професионалните дейности на екипажа на съветския транспортен съд украинският катер е бил неотложно открит и погубен ".

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски съобщи нощес, че войските на Киев са били изправени пред брутални боеве по целия фронт, само че все пак надвиват.

" Окупаторите се пробват да спрат нашите момчета с всички сили. Атаките са доста брутални ", сподели Зеленски, представен от Франс прес.

Битката е " сложна на всички места, само че каквото и да прави врагът, украинските сили са тези, която преобладават. И аз благодаря на всеки един от тях на първа линия за това! ", уточни той в ежедневното си видеообръщение в Telegarm.

Зеленски също по този начин сподели, че украинските войски се борят в източните региони на горещи точки като Купянск, Лиман, Бахмут, Мариинка и Авдиевка, както и на южната фронтова линия.

Киев предизвести неведнъж, че актуалното контранастъпление може да бъде дълго и мъчно и прикани съдружниците да изпратят повече оръжия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР