Видео със статуя на Света Богородица, която плува из наводнените

...
Видео със статуя на Света Богородица, която плува из наводнените
Коментари Харесай

Уникално ВИДЕО! Статуя на Света Богородица тръгна сама из наводнените улици на Италия

Видео със скулптура на Света Богородица, която " плува " из наводнените улици на италиански град, се трансформира в същинска сензация. Само за часове то бе измежду най-споделяните във Facebook.



Дванадесет души загинаха в Италия заради лошото време, обхванало целия полуостров от няколко дни.
Поройните дъждове, съпроводени със силен вятър, връхлетели Апенинския полуостров в понеделник, не спряха и вчера. Най-силно пострада крайбрежието в област Лигурия, местните курорти и пристанища. Десетки хиляди жители на област Венето останаха без ток, напомня агенцията.
В Лацио петима души загинаха в резултат на паднали дървета. А 75% от Венеция беше залята от приливна вълна. Нивото на водата на емблематичния за града площад „ Сан Марко “ достигна рекордните 156 см.
Дъждът предизвикаха късо съединение на пристанището в град Савона и във възникналия пожар изгоряха стотици, складирани край доковете, нови автомобили „ Фиат “ и „ Мазерати “.
Високите вълни заради проливните дъждове и бурите наводниха два дока, където възникна късо съединение в електрическата инсталация. Разразилият се пожар бързо обхвана складираните автомобили, предназначени за азиатския пазар. Противопожарните служби са потушиха огъня едва след няколко часа.
Властите в Италия още не са обявили размера на материалните щети от бурите и наводненията. Най-пострадало е крайбрежието на областта Лигурия, където са опустошени курортни зони и туристически пристани с частни лодки и яхти.
Циклонът, предизвикал бедствието в Италия се придвижва на север. Днес оранжево ниво на тревога е обявено в пет югоизточни департамента на Франция заради силните дъждове в региона и повишената опасност от наводнения.
Това са областите Вар, Аверон, Лозер, Гар и Еро. Прогнозата на синоптиците е днес в Югоизточна Франция да паднат между 100 до 150 мм валежи на квадратен метър, а в планинските райони - до 200 мм.
Метеоролозите съветват хората от застрашените департаменти да бъдат крайно внимателни и да следят предупрежденията на местните власти.
Силни вълни нанесоха значителни щети на пристанище с луксозни яхти на Френската Ривиера.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР