Вестник Ню Йорк таймс е големият победител на тазгодишното издание

...
Вестник Ню Йорк таймс е големият победител на тазгодишното издание
Коментари Харесай

"Ню Йорк таймс" е големият победител на журналистическите награди "Пулицър"

Вестник " Ню Йорк таймс " е огромният победител на тазгодишното издание на влиятелните американски журналистическите награди " Пулицър ", съобщи Франс прес.

Ежедневникът получи общо три наградата, в това число за поредици публикации за рецесията с такситата в Ню Йорк и за съветския президент Владимир Путин.

Крайната дата за подаване на кандидатури бе 25 януари, вследствие на което отличаването на публикации за новия ковид, за чиято поява бе обявено в Китай в края на предходната година, бе малко евентуално, отбелязва Франс прес.

След като предходната година премиите " Пулицър " минаха под знака на отразяването на президента Доналд Тръмп, а през 2018 година - на придвижването срещу половите похищения против дами #MeToo, тази година нямаше ясно обрисувана преобладаваща тематика.

" Ню Йорк таймс " бе отличен за поредност публикации за проблемите на нюйоркските таксиджии, принудени да изтеглят колосални заеми, с цел да си платят лиценза, преди бизнесът им да бъде унищожен от услугите за споделено пътешестване.

Вестникът бе награден и в интернационалната категория за отразяването на, съгласно него, маневрите на Путин, с цел да консолидира властта си в Русия и да ускори своето въздействие в чужбина.

Третият приз на " Ню Йорк таймс " е в категорията " Коментар ". Заслужи го есе на журналистката Никол Хана-Джоунс в границите на плана " 1619 " на списание " Ню Йорк таймс ", което е прибавка към неделното издание на вестника. Проектът бе отдаден на 400-годишнината от идването на първите плебеи на територията на бъдещите Съединени щати и приноса на афроамериканците за построяването на страната.

По две награди " Пулицър " получиха осведомителният уебсайт с идеална цел Про Публика (ProPublica) и списание " Ню Йоркър ".

Престижните оценки са учредени през 1917 година от американския публицист и издател от маджарски генезис Джоузеф Пулицър. Наградите " Пулицър " се присъждат на публицисти от американски издания. Миналата година паричната стойност на наградите бе увеличена от 10 000 на 15 000 $, отбелязва ТАСС.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР