Версията за това, че Евгений Пригожин е убит е на

...
Версията за това, че Евгений Пригожин е убит е на
Коментари Харесай

Димитър Гърдев, дипломат: Евгений Пригожин ще остане в руската история

Версията за това, че Евгений Пригожин е погубен е на главните международни водачи. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ дипломатът и някогашен ръководител на Комисията по външни работи в Народното събрание Димитър Гърдев. По думите му в случай че вървим по тази логичност, подобен терористичен акт няма да бъде оголен, а в Русия стават доста убийства на съществени политически водачи и те остават неразкрити.
Всъщност обаче съветската страна влезе в пояснителен режим, в това число и самият Путин, който съобщи, че Пригожин е бил доста комплицирана и спорна фигура. При всички положения Евгений Пригожин ще остане в съветската история.
Димитър Гърдев изясни, че разпознаването на телата на починалите в самолетната злополука се чака от обществеността, само че главно удостоверение за гибелта на водача на „ Вагнер “е това, че самият съветски президент няма никакво подозрение, че Пригожин е умрял. Според специалиста ограничения за сигурност за сигурността на Пригожин е имало, тъй като той е летял постоянно с два самолета, само че зад покушението седи доста сериозна подготовка.

По отношение на ориста на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " след гибелта на нейния основател, Гърдев беше безапелационен, че с нейното наличие в Русия е завършено. Според него тя освен ще прелее в редиците на съветската войска, само че и нейните деятели ще бъдат подложени на сериозна дестилация.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР