Версии: бизнес интереси,чувствителна информация, която е използвал и отмъщение от

...
Версии: бизнес интереси,чувствителна информация, която е използвал и отмъщение от
Коментари Харесай

Алексей Петров гръмнат в главата по време на рехабилитация

Версии: бизнес ползи,чувствителна информация, която е употребявал и възмездие от интернационална незаконна организация

Наемник с камуфлажни облекла умъртви Алексей Петров на Витоша точно на рождения ден на основния прокурор Борислав Сарафов в сряда.

Досега два пъти опитваха да го убият през последните 20 година, само че той оцеляваше. (Виж долу). Атентаторите съумяха от третия път и моментът надали е определен инцидентно. В последните месеци Алексей Петров се появяваше обществено като специалист по сигурност, не криеше околните си връзки с политици, даже не изключи да се върне в ДАНС, с цел да работи за онлайн сигурността. Контролираният от него бизнес просперира, а за контактите му в подземния свят, в страната и в чужбина се носят митове, написа 24 chasa.bg.

Докато криминалистите търсят стрелеца, оръжието и всевъзможни следи, щаб от представители на службите и прокуратурата към този момент гради и версиите за поръчковото ликвидиране, каквото не се е случвало у нас от покушението против предприемача Петър Христов през 2018 година

Бизнес ползи, сензитивна информация, която е употребявал за избрани цели, и възмездие на интернационална незаконна организация са част от версиите, по които към този момент се работи, научи “24 часа ”.

За последно Петров влезе в общественото пространство с кражбата на персоналните данни на 5 милиона души от масивите на “Лев инс ”, а преди този момент и с апела му Иван Гешев да се отдръпна от поста на основен прокурор след атентата против него при започване на май.

В незаконните среди свързват убийството му с това на Красимир Каменов-Къро в ЮАР от 25 май, което също попадна в политическата въртележка, само че няма удостоверение на тази информация.

Убийството е било квалифицирано професионално, демонстрират първичните данни. Бил е наблюдаван. Наемникът е бил наясно, че някогашната барета постоянно се разхожда до местността Бай Кръстьо на Витоша. Правел го най-малко един път седмично. Жената, която го е придружавала, е била негова близка рехабилитаторка, която ходела с него, тъй като здравословното му положение е влошено от предходните атентати.

Според друга версия той употребявал разходките, с цел да разисква бизнес каузи там - по този начин бил сигурен, че няма по какъв начин да го подслушват.

Към 11,30 ч в сряда Петров още веднъж потеглил към планината с Мирослава Михайлова, която има бизнес с съвещания по спортни въпроси и образуване на мероприятия. С тях били и трима гардове. Отнело им към половин час да стигнат до нормалното място.

Гардовете следили от към 30 метра и пазели да не пристигна някой. По това време килърът към този момент дебнел в храстите. Около 12,17 ч се прицелил, евентуално с оптика, и улучил Петров в главата. Стрелял още няколко пъти по него, а по-късно и по Михайлова. Куршумът попаднал в ръката ѝ и траял към гръдния панер.

48-годишната Мирослава Михайлова останала в схващане. Успяла да види, че стрелецът е с камуфлажни облекла. Оттеглил се пешком, взел и оръжието със себе си.

На мястото няма камери, туристи минават рядко. Изяснява се по какъв начин стрелецът е избягал от гардовете. За секунди те отишли при шефа си и Мирослава. Точно те са подали сигнал на тел. 112 за закононарушението.

За по-малко от 20 минути макар отдалечения край пристигнали патрулки и екипи на Спешна помощ. Петров бил мъртъв, само че Михайлова - в схващане. Тя дала първичното изложение на стрелеца, преди да бъде качена в колата за спешна помощ и откарана в “Пирогов ”.

По това време към мястото на стрелбата пътуваха и редица висши служители на реда и прокурори. Сред тях бяха основният и зам. основният секретар на Министерство на вътрешните работи - Петър Тодоров и Живко Коцев, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов, както и шефът на Националната полиция Атанас Илков. От държавното обвиняване на мястото на престъплението отидоха градската прокурорка на София Илиана Кирилова и заместниците ѝ Иво Илиев и Христо Кръстев.

 Градската прокурорка на София Илиана Кирилова, зам. основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров бяха на мястото на убийството. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Градската прокурорка на София Илиана Кирилова, зам. основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров бяха на мястото на убийството. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Срещу блокадите недоволстваха доста живеещи в “Драгалевци ” и полите на Витоша. Сред тях бе и някогашният и.д. основен прокурор за малко Бойко Найденов, който не можа да стигне до дома си. Найденов изясни, че това не е първото ликвидиране и не счита за вярно да се заварди София.

Той разяснява и делата на Алексей Петров, по които някогашната барета бе оневинен. “Ако имаше правораздаване, може би нямаше да се стигне дотук. Ако примерно той беше направил закононарушение, да кажем, както предполагахме, и работеше правосъдната система по един добър метод, може би резултатът щеше да е различен и щеше да е жив. Но в случай че е бил почтен, то остава нещо друго – кой би направил ликвидиране. Значи тук става въпрос за засягане на доста тежки ползи ”, отговори Найденов на въпроса по какъв начин си изяснява случилото се.

Той отхвърли да навлиза в детайлности и да излага версии, защото не е бил на огледа.

Така едвам след 15 часа, близо 3 часа след убийството, първият формален коментар пристигна от Кирилова. “Проведен е оглед на местопроизшествието, разпитва се защитата ”, обясни градската прокурорка на София. И добави, че на Михайлова ѝ следва интервенция. В първия вероятен миг тя също щяла да даде показания.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров добави, че във ведомството е образуван действен щаб, в който са включени разнообразни структури. Точният тип на оръжието и броят изстрели, с които Петров бил погубен, още се обясняват, разясни Тодоров. А шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов удостовери, че маршрутът е бил нормален за Петров. “Установяват се хора, които са били покрай случая ”, добави служител на реда номер 1 на столицата.

Въпреки оперативните дейности до 20 часа нямаше арестуван даже за разпит. Криминалистите ревизират хора, за които има оперативни данни, че се занимават с продажба на нелегално оръжие. По-скоро обаче надвива мнението, че пушката е вкарана в страната от чужбина, а не е купена тук.

Ще се гледат и камери в кв. “Драгалевци ”, които може да са засекли на по-късен стадий килъра. Смята се, че той е имал скрита кола. Най-вероятно още преди този момент се е преоблякъл, с цел да не бие на очи. Проверяваха се и кофи за изгорени облекла.

Украинецът, организиралатентат против него2015 година, е освободенпредсрочно през майРоман Логвиненко еекспулсиран в родината си

На 29 май т.г. Роман Логвиненко е освободен предварително от пандиза, където излежаваше присъда за атентата против Алексей Петров през октомври 2015 година Той беше единственият арестуван за закононарушението.

Покушението тогава е подготвяно година и половина - от пролетта на 2014 година Логвиненко беше задържан и упрекнат, че е оказал помощ на причинителите на атентата Артьом Темпински и Максим Чорний, както и на помагача Йевен Балков. Първите двама са стреляли с два гранатомета от засада до дома на Петров, а вторият го е следил. Тримата към момента се търсят от Интерпол.

Роман Логвиненко е обезпечил парите за мократа поръчка (200 хиляди евро), провел е следенето на някогашната барета и е давал препоръки на сънародниците си. Тогава Алексей Петров и водачът му, който е някогашен служител на реда, оцеляха с помощта на бронирания автомобил.

По време на следствието и на правосъдното дело не стана ясно кой е поръчал убийството на Петров, само че това не е Логвиненко.

Украинецът беше задържан единствено няколко месеца след атентата. Освен че е помагал на следствието тогава Петров има съществена заслуга за разкриването на четиримата забъркани в стрелбата против него, научи “24 часа ”.

 Роман Логвиненко

Роман Логвиненко

След като е освободен, Роман Логвиненко е експулсиран от България и не се е завръщал. Излежал е тъкмо 7 година от 10-годишната си присъда. Част от нея стопил с труд зад решетките.

Украински жител, женен, с три деца, с висше обучение, управител по специалност. Така е разказан в отчета на затворническата администрация. Страдал от разнообразни хронични болести. Не употребявал алкохол и опиати./Източник " 24 часа "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР