Вероятността коронавируса да се е появил от изтичане от лабораторията

...
Вероятността коронавируса да се е появил от изтичане от лабораторията
Коментари Харесай

Германски учен: СЗО греши, сигурен съм, че вирусът на 99,9% е възникнал в лаборатория

 Вероятността ковид да се е появил от приключване от лабораторията в Ухан, Китай, е 99,9%. В това е уверен немският физик Роланд Визендангер, който отбрани тезата си в изявление за националния тв канал ZDF, представен от " DarikNews ".

От януари до декември 2020 година ученият от Хамбург организира лично следствие - проучва научни изявления и медийни материали, а също по този начин разиска протичащото се с доста сътрудници, способени по този въпрос. " Сигурен съм на 99,9%, че коронавирусът се е появил в лабораторията ", отсече Визендангер, оспорвайки версията на екипа специалисти на Световната здравна организация (СЗО), позволен в Ухан от китайските управляващи този месец.

В известие за пресата от Университета в Хамбург се отбелязва, че работата на Визендангер не претендира за теоретичен труд, само че в нея се загатват съществени причини в поддръжка на описаната догадка.

Ученият упорства, че редица косвени доказателства сочат, че приключването в лабораторията е най-логичното пояснение за обстановката с COVID-19. По-специално откривателят видя, че сътрудниците му към момента не са съумели да намерят животно, което да болести човек с ковид. Освен това той обърна внимание на опасенията, изразени преди началото на пандемията, по отношение на сигурността на изискванията, следени в Института по вирусология в Ухан. Той е убеден, че първите инфектирани са били точно чиновници в лабораторията.

Анализирайки версията за вероятни естествени носители на ковид, експертът възрази, че прилепите, за които приказват в СЗО, живеят на разстояние съвсем 2000 километра от Ухан, което значи, че надали могат да бъдат носители на COVID-19.

Визендангер акцентира, че работата му не е предопределена за научната общественост, задачата му е да провокира обществен спор за приемливостта на проучванията, ориентирани към " изкуствено увеличаване на вируси “.

В началото на февруари специалистите на СЗО обявиха, че имат четири работни версии за предаване на коронавирусна зараза на хората - от животно, междинно звено, замразени храни, а също и заради случай в лабораторията. Беше маркирано, че последната от изброените варианти се смята за малко евентуална, тъй че учените не възнамеряват да я учат в бъдеще.

В Съединени американски щати не се съгласиха със заключенията на специалистите. NBC News разясни, че разузнаването на страната разполага с информация, че Пекин се пробва да скрие източника на COVID-19 и неговото значение в ранните стадии на разпространяване на инфекцията. Заради данните на разузнаването някогашният американски президент Доналд Тръмп непрекъснато наричаше ковид " китайския вирус " в обществените си изяви.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР