Вероятността жените да бъдат тормозени онлайн е 27 пъти по-висока,

...
Вероятността жените да бъдат тормозени онлайн е 27 пъти по-висока,
Коментари Харесай

Вероятност жените да бъдат тормозени онлайн е 27 пъти по-висока, отколкото мъжете

Вероятността дамите да бъдат унизени онлайн е 27 пъти по-висока, в сравнение с мъжете. Почти половината от дамите политици в Европа са получавали закани за обезчестяване, побой и за живота си, а всяка втора жена се колебае дали да изрази мнение в обществена мрежа, откакто е станала обект или очевидец на тирада на омразата онлайн.

Тези данни уточни еврокомисарят Мария Габриел при откриването на акцията си #DigitalRespect4Her за повишение на осведомеността по отношение на насилието, с което се сблъскват дамите онлайн всеки ден.

" 28% от дамите, претърпели онлайн принуждение, са лимитирали значително наличието си в интернет. Това е евентуално да ограничи присъединяване на дамите в публичните диспути, тяхното въздействие в политиката, както и да подкопае представителните демократични процеси ", добави още тя.

Кампанията по концепция на българския еврокомисар се организира взаимно с комисаря по правораздаване и тъждество на половете Вера Юрова с поддръжката на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни.

" Онлайн насилието се популяризира посредством обществени медии, приложения за известия, онлайн конгреси, уеб сайтове за шерване на видео и видеоигри. Злоупотребата с някой онлайн може да продължи посредством цифрови записи, които в допълнение може да бъдат популяризирани и сложни за заличаване ", сподели Мария Габриел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР