Вероятността човек да се зарази с Covid-19 е двойно по-голяма

...
Вероятността човек да се зарази с Covid-19 е двойно по-голяма
Коментари Харесай

Вероятността от зараза с Covid-19 е два пъти по-висока в супермаркета, отколкото в театъра

Вероятността човек да се болести с Covid-19 е двойно по-голяма в супермаркета, в сравнение с в театрална зала, където се съблюдава обществена отдалеченост, хората носят маски и са заети 30 на 100 от местата, заяви " Дойче веле ".

Това открили експерти от Берлинския механически университет за разпространяването на ковид в разнообразни пространства.

Към местата с висок риск от заразяване те показват междинните учебни заведения, при изискване че учениците там не носят маски, в класните стаи участват всички възпитаници, пространствата се проветряват постоянно и се съблюдават хигиенични правила.

Рискът от болест е изчислен въз основата на репродуктивно число R - в случай че инфектиран човек се намира в помещение и може да болести най-много един човек, тогава R е еднакъв на единица. Ако вероятността от заразяване е дребна, репродуктивното число е под единица. Условията, където R е над единица, се дефинират като удобни за разпространяване на вируса. Към тях спадат заведения за хранене, фитнес-клубове, басейни, учебни заведения и офиси, в които работят по няколко души, без значение от обстоятелството дали тези пространства са запълнени на половина или по-малко, дали посетителите носят маски или не.

В проучването не са регистрирани разновидностите на новия ковид, за които се допуска, че се популяризират доста по-лесно от класическия му вид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР