Вероятно всеки от нас някога е оставял обещание пред себе

...
Вероятно всеки от нас някога е оставял обещание пред себе
Коментари Харесай

Знаците, които ни подсказват, че се превръщаме в своите родители

Вероятно всеки от нас в миналото е оставял заричане пред себе си, че в никакъв случай няма да бъде като своите родители. Казваме си, че в случай че някой ден имаме лични деца, безусловно ще бъдем разнообразни във възпитанието и метода си към тях. И в никакъв случай няма да допуснем " грешките " на майка си и на татко си.
 Сюзън Сарандън, Ева Амури и какво е да израснеш измежду звезди и артистични среди
Дъщерята на Сюзън Сарандън съпостави детството си с " цирк "

Какво е да си дете на известни родители

Но времето минава и един ден се поглеждаме в огледалото и стигаме до (ужасяващото) осъзнаване, че в действителност се трансформираме в своите родители.

Всъщност, това не е промяна за една нощ. Издайническите знаци са били в нас от самото начало - просто не сме ги осъзнавали. В последна сметка, обикновено е да бъдем като хората, които са ни основали и възпитали. Просто разбираме това в една много по-късна възраст, написа Starsinsider.

Ето някои признаци.

Осъзнаваме какъв брой неразумни сме били

Спомняме си тинейджърските години, в които сме изпитвали злост към родителите си и осъзнаваме, че не сме били прави. В края на краищата, те не са тези зли тирани, чиято цел е единствено да ни назидават и лимитират. Елементарен образец - с днешна дата се дразним на мокрите петна по масата, оставени от чашите за вода или кафе. И наложително посягаме към подложките. И разбираме за какво майка ни в миналото се е ядосвала, в случай че не ги използваме.
 Снимка 602018

Неподходящото ни шокира

Определено не сме добре настроени, в случай че забележим тинейджъри, облечени в настоящата мода или пък с прекомерно разголени облекла. Първото нещо, което вършим е да се възмутителен и даже ни се прищява да ги прикрием с нещо.

Звучи познато?

Нещо, което мислим и споделяме може да ни звучи познато - тъй като към този момент сме го чули от майка си и татко си. И освен думите, а и метода, по който звучат, даже ритъмът при говорене.

С времето започваме да откриваме и физическите прилики. Защото даже и като деца да сме чували какъв брой приличаме на единия от родителите си, едва ли сме могли да уловим реално тази аналогия. И тогава, един ден попадаме на някоя остаряла фотография и откриваме какъв брой майка ни, да вземем за пример, припомня на нас.

Отглеждаме децата си по същия метод

Дори и да ненавиждаме някои от методите на образование, с които сме отгледани, постоянно, даже и неумишлено, ги прилагаме към личните си деца. Вероятно всички копираме избрани модели на държание, когато отглеждаме своето лично потомство.
 Снимка 602016

Комфортът е основен

Дните на неуместните облекла и обувки са към този момент в предишното. Сега акцентираме на рационалното и комфортно облекло, в което най-много да се усещаме добре. Същото се отнася и за дома - избираме да прекарваме от ден на ден време в него, вместо да посещаваме шумни заведения или опушени питейни заведения.

Същевременно разхвърляният и непочистен дом от ден на ден ни нервира. И не може и за момент да седим умерено, в случай че знаем, че мивката е цялостна с неизмити чинии.

Новите неща ни озадачават

Чудим се защо са всички тези нови приложения? И защо тинейджърите непрекъснато вършат видеоклипове с танци? Оказва се, че нямаме ни най-малка визия. Учудваме се даже и на актуалната музика - по този начин, както родителите ни в никакъв случай не са разбирали за какво харесваме избрани песни или стилове. Вероятно даже са ни споделили, че това не е същинска музика. А в този момент, на собствен ред, го вършим и ние.
 Бащите, връзката им с децата и за какво някои са по-привързани от други
Защо не всички татковци са идентични

Отговорът на науката

И като цяло, колкото повече остаряваме, толкоз повече подлагаме на критика нравите на хората и по-точно на времето. И осъзнаваме, че родителите ни, в последна сметка, не са били толкоз неприятни... Започваме от ден на ден да ги разбираме - в това число да разбираме и неизбежността да станем, най-малко малко, като тях.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР