Докато повечето домашни кучета прекарват часове, наблюдавайки през прозорците на

...
Докато повечето домашни кучета прекарват часове, наблюдавайки през прозорците на
Коментари Харесай

Живот на лодка с две кучета - една двойка показва как

Докато множеството домашни кучета прекарват часове, наблюдавайки през прозорците на домовете на стопаните си, Динго и Пени са привикнали да седят на палубата на лодка и да съзерцават риби, акули и птици.
 Дом на 4 колела - по какъв начин фамилията на Цветослава Митова обикаля България с каравана (а и дума не става за спиране)
Дом на 4 колела - по какъв начин едно семейство обикаля България с каравана (а и дума не става за спиране)

Цвети за преимуществата и минусите на пътешествията с каравана и най-вълнуващите моменти

Стопаните на двете кучета са двойката Брет и Джейд Евънс, които стават известни с видеата, с които документират живота си на лодка. И несъмнено, четириногите им домашни любимци са дружно с тях. Животните също харесват живота си на лодка и към този момент изцяло са се приспособили към него.

Началото на приключението на Брет и Джейд Евънс в открити води стартира през 2020 година, при започване на коронавирус пандемията. След като и двамата са съкратени от работа, вземат решение да купят лодката " Ева " на търг.

" Внезапно разполагахме с доста време и взехме решение, че е моментът да осъществяваме фантазията си да обиколим света, водени от вятъра. Сами реновирахме лодката и цялото семейство се реалокира на борда по-късно същата година ", споделя Брет.

Тогава кучетата Динго и Пени са били надлежно на четири и две години. По думите на Джейд те даже са се приспособили по-бързо от самата нея и половинката ѝ.

" Когато плаваме, те обичат да стоят с лице към вятъра - както вършат кучетата, когато си подават лицето през прозореца на кола ", прибавя тя.

И двете кучета на двойката са доста енергични и макар че съгласно мнозина може и да е нелогично, животът на лодка в действителност им пасва. Въпреки че те в никакъв случай не са срещали проблеми, стопаните им издават, че се сблъскват с някои провокации. Така да вземем за пример един от най-любопитните за хората аспекти е по какъв начин кучетата вървят до тоалетната.

Джейд споделя, че това нормално се случва, когато дебаркират на плажа. " Те съвсем постоянно идват с нас, когато слизаме от лодката, и могат да тичат колкото желаят ", добавя тя. Когато обаче се задържат по-дълго в намерено море, се постанова кучетата да вървят до тоалетна на борда.

По думите на двойката домашните им любимци водят един в действителност деен и свободен метод на живот. Те даже са толкоз енергични, че в един миг минават на хранене с по-калорична храна.

Джейд и Брет прекарват по-голямата част от пътуванията си в " отдалечени, постоянно необитаеми места ", което дава на кучетата известна независимост, когато става въпрос за времето им за игри.

" Те могат да тичат и да играят на сушата и също по този начин плуват съвсем всеки ден. Едно от най-разпространените неправилни схващания за метода на живот на лодка е за това какъв брой постоянно сме в морето. Реалността е, че съвсем цялото си време прекарваме закотвени покрай сушата ", прецизира Брет.

За миналата година той и половинка му са прекарали общо 39 дни в морето, като 90 % от времето си са били по плажове и са разглеждали крайбрежните градчета. Въпреки че прекарват много време в лодката си, на процедура не им е тясно, защото тя разполага с три спални каюти и две тоалетни пространства - или към 47 квадратни метра общо пространство.

Колкото до храната на кучетата, Джейд споделя, че тя включва както суха кучешка храна, по този начин и прясна риба, която са уловили. Разбира се, те посещават и ветеринар постоянно, нормално локален, когато двойката влиза и напуща дадена страна.
 Джой Фокс - една пътешественичка на 89, която към момента пътува сама
Джой Фокс - една пътешественичка на 89, която към момента пътува сама

Всичко стартира с провален годеж и разрушено сърце, само че я води към многочислени завършения цялостен живот

Засега Джейд и Брет са посетили осем страни и не престават да пътуват. " Очакваме да увеличим броя до 16 до края на 2024 година ", споделя Джейд пред People.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР