Вероятно в България вече циркулират заедно Омикрон и Делта, заяви

...
Вероятно в България вече циркулират заедно Омикрон и Делта, заяви
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Вероятно в България вече циркулират заедно Омикрон и Делта |

Вероятно в България към този момент циркулират дружно Омикрон и Делта, съобщи пред НОВА вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова.

" Делта очевидно не желае да отстъпи, само че Омикрон се популяризира в действителност много. В доста страни към този момент Омикрон взима превес. Във всички случаи той си проправя път много интензивно ", съобщи тя и изясни, че без съответни данни не може да се каже дали Омикрон е доминиращ и в България.

Тя разяснява, че новият вид е доста по-заразен, в това число и за децата. По думите ѝ не може да се каже все още дали Омикрон е по-опасен за децата, в сравнение с останалите варианти.

Вирусологът разяснява още, че страничните резултати след имунизация при деца най-често са болежка на мястото на убождането, отмалялост и главоболие. Тя аргументира изказванието си с доклад на Центъра за надзор на болесттите в Съединени американски щати по отношение на имунизацията против COVID-19 за деца

Проф. Александрова разяснява и по-сериозните странични резултати, измежду които и случаи на миокардит, след ваксинация при деца. " Във възрастовата група 5-11 години при сложени повече от 8 000 000 дози ваксини в Съединени американски щати са разказани 11 такива случая. 7 от децата към този момент са се възстановили, а 4 са в развой на възобновяване ", сподели тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР