Вероятно сте имали случаи, в които лаптопът ви става изключително

...
Вероятно сте имали случаи, в които лаптопът ви става изключително
Коментари Харесай

Защо понякога се случва лаптопът да прегрее?

Вероятно сте имали случаи, в които преносимият компютър ви става извънредно парещ, което води до закъснение на работата, мощен звук или даже до самоизключване на устройството. А знаете ли за какво се случва това? В тази публикация ще разгледаме някои от главните аргументи, както и по какъв начин може да се предотврати казусът.

Какви могат да бъдат аргументите за прегряване на преносимия компютър ви?

Прегряването при множеството преносими компютри постоянно е резултат от няколко съществени аргументи. То може да се дължи на:

замърсяване и задръстване – с времето циркулацията на въздуха се затруднява заради насъбраните прахуляк и нечистотия, които запушват вентилационните отвори на устройството, играещи ролята на охладител на компонентите; дефектни вентилатори – вентилаторите дават отговор за охлаждането на съставените елементи. Ако не работят вярно или спрат въобще да действат, температурата на устройството ще се увеличи значително; тежки стратегии и съоръжения – потреблението на тежки стратегии или играенето на игри може да натовари процесора и графичната карта, защото актуалните приложения изискват все по-голяма продуктивност. Това също води до повишение на температурата, по тази причина е значимо да знаете какви са опциите на вашия преносим компютър и да избягвате претоварване; неподходяща повърхнина – вентилационните отвори се блокират, в случай че портативният компютър е подложен върху мека повърхнина. Трябва да се поставят върху твърди повърхности, които разрешават свободна циркулация на въздуха към вентилационните отвори

Прегряването е постоянно срещан проблем, който обаче води до съществени последствия. Въпреки това, вярната грижа, вниманието към детайлите и профилактика доста ще понижат този риск и ще удължат живота му.

Можете ли да предотвратите казуса с профилактика?

Да, има няколко съществени метода за профилактика при положение на прегряване на преносимия компютър. Един от тях е постоянното разчистване. За да се предотврати натрупването на прахуляк, най-малко един път на шест месеца е добре да се почистват вентилационните отвори.

Освен това, от време на време това е обвързвано със софтуерни проблеми. В такива случаи оказват помощ постоянните актуализации на софтуера.

А в случай че забележите, че това се случва най-много, когато употребявате избрани стратегии, значи казусът идва от съответните приложения, които очевидно идват тежки за преносимия компютър. Най-добре е да ги отваряте по-рядко или да пробвате да употребявате други възможности на тях.

Кои аксесоари биха ви били от изгода?

Има някои аксесоари, които може да си набавите, с цел да предотвратите прегряването на вашия преносим компютър:

поставки за преносим компютър – подобаващи са най-много, в случай че употребявате своя портативен компютър в леглото или на дивана, където вентилационните отвори може елементарно да бъдат блокирани; охлаждащи подложки – това е един от най-популярните аксесоари за задачата. Те имат вградени вентилатори, които оказват помощ за възстановяване на вентилацията и за отклоняване на топлината, като се слагат под преносимия компютър. термопасти – това е материал, който усъвършенства топлопроводимостта сред охладителния нагревател и процесора. Добра концепция е от време на време да сменяте термопастата, тъй като с времето има възможност да изсъхне или да загуби своите свойства.

Най-добре е да се снабдите с такива аксесоари още с покупката на самия портативен компютър. Използването им освен ще усъвършенства продуктивността и ще удължи живота на устройството, само че също по този начин ще ви спести евентуални разноски за ремонт в бъдеще. Прегряването на преносимия компютър може да докара до неприятни последствия, само че с вярната грижа и внимание, има метод да се предотврати. Не се колебайте да потърсите професионална помощ или да разгледате онлайн магазините за подобаващи решения, в случай че се сблъскате с сходен проблем.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР