Вероятно ще тръгнем към разработването на някакъв софтуер, на база

...
Вероятно ще тръгнем към разработването на някакъв софтуер, на база
Коментари Харесай

МЗ: Без актуализация на бюджета ще е невъзможно да се подсигурим при новата COVID вълна

Вероятно ще тръгнем към създаването на някакъв програмен продукт, на база данните на НЗОК, за наличните кревати. Това ще е потребно за Спешна помощ и жителите. Ще поръчаме стратегически лекарства като Ремдесевир и нискомолекулни хепарини, които по време на пандемия стават дефицитни. Идеята е да се създат ресурси в шест лечебни заведения, които да се разпределят по другите лечебни заведения. Това ще стане с актуализацията на бюджета и по тази причина тя е толкоз значима. Ние настояваме най-вече за нея. Говорим за закупаването на нови към 15 000 опаковки Ремдесивир. Към момента имаме 7 000 опаковки. Ако закупим новите опаковки, те ще стигнат до края на септември, когато в действие би трябвало да влезе новият контракт. Това съобщи зам.-министърът на опазването на здравето доктор Димитър Петров след среща с болничните асоциации в страната на тематика подготвени ли са лечебните заведения за новата Коронавирус вълна.

" Проблеми с личния състав в лечебните заведения постоянно има. Той е продължителен. Извънболничната помощ също би трябвало да се задейства, с цел да няма напън върху лечебните заведения. В момента се създава една процедура за лекуване на Коронавирус заболели в извънболничната помощ. Много от Коронавирус болните могат да не се лекуват в болница. Тази процедура ще може да се извършва от джипита и интернисти. Ще се заплащат няколко прегледа и ще могат да се дават медикаментите, които желаеме да натрупаме в запас. Ще се заплащат и проучванията. Така хората, които са по-леко заболели, ще могат да се лекуват напълно дейно и у дома. Надявам се тази нова процедура да провокира интерес измежду персоналните лекари ", разгласи той.
 Зам.-министър на опазването на здравето: Няма да има ограничение и затваряне на бизнеси Зам.-министър на опазването на здравето: Няма да има ограничение и затваряне на бизнеси
" На този стадий не се чакат спомагателни ограничавания и затваряне на бизнеси поради възходящите случаи на COVID-19 ". Това съобщи пред БН...

Мерките ще следват проекта, който е признат. Има огромна опозиция против едно затваряне. В " оранжевата зона " се планува понижаване потенциала на заведенията и всеобщите сбирки. Ще засилим контрола. Ще желаяме засилени ограничения в градския превоз. Според нас там ограниченията не се съблюдават, а това е дно от най-рисковите места за заразяване. Същото важи и за събирания на огромни сбирки на затворени места. Трябва да има засилен надзор. Ще разчитаме и на полицията ", съобщи зам.-здравният министър. " Рецептурната брошура към този момент трябваше да е отпаднала. " Информационно обслужване " бави няколко плана. Безплатните медикаменти за тези, които ще се лекуват амбулаторно, ще се дават по преценка на персоналните лекари и ще се заплащат от здравната каса. Финансовата помощ за персоналните лекари продължава с тази нова ще им подсигуряваме обилни доходи, в случай че те правят тази активност. Ако те обаче откажат да лекуват пациенти по тази процедура, евентуално ще им спрем месечната финансова помощ ", безапелационен бе доктор Петров.

ОЩЕ: 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР