Вероятно и вие, като повечето хора, имате свои навици колко

...
Вероятно и вие, като повечето хора, имате свои навици колко
Коментари Харесай

Колко често трябва да сменяте пижамата си?

Вероятно и вие, като множеството хора, имате свои привички какъв брой постоянно да сменяте облеклата си. Например носите една блуза 2 пъти, преди да я изперете. А дънките - 3-4 пъти. И даже да не са мръсни, знаете, че би трябвало да минат през пералнята за ободряване. Но по какъв начин стоят нещата с пижамата, с която прекарвате 7-8 часа на денонощие?

Според специалистите от American Cleaning Institute е добре на всеки 3-4 вечери да обличате нова пижама - т.е. нуждаете се от 2 чифта пижами седмично.

Но какъв брой постоянно в действителност хората сменят пижамите си? Проведено изследване демонстрира, че хората надалеч не са толкоз прецизни. 

Участниците в проучването били разграничени по пол, като мъжете сменяли пижамата си на всеки две седмици. А при дамите носенето на едно и също спално облекло е до 17 дни.

Причината за това е най-баналната - елементарна заплеснатост. Повечето от участниците не си спомняли от кой момент носят тази пижама. Според други постоянно пране не е належащо, защото се носи единствено нощем.

 жена пижама

 
Причини да перете пижамата си по-често
Ако обличате пижамата си час-два преди сън и се мотаете с нея вкъщи , или пък заран пиете кафе и оправяте жилището, без да се преобличате, е добре да я сменяте на всеки 2-3 дни.

Ако я носите единствено нощем , можете да си създадете предписание да я слагате за пране дружно с чаршафите - в края на всяка седмица.

Важно е също дали употребявате лосион за тяло след къпане и дали си взимате душ всяка вечер. Козметичните артикули оставят своите следи отвътре на пижамата и могат съществено да замърсят кожата на тялото, до момента в който си мислите, че полагате най-хубавите грижи за нея.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:
 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР