Вероника Кудерметова разбуни сериозно духовете в света на тениса, а

...
Вероника Кудерметова разбуни сериозно духовете в света на тениса, а
Коментари Харесай

Кудерметова се забърка в скандал: Спонсорирана е от компания, която помага на руската армия

Вероника Кудерметова разбуни съществено духовете в света на тениса, а повода е логото на Tatneft, което международната номер 13 носи на екипа си по време на шампионата в Мадрид. Tatneft е петата най-голяма компания в Русия, която се занимава с търговия на нефт и природен газ. Проблемът в тази ситуация е, че същата компания бе санкационирана от Европейски съюз, тъй като е осигурявала гориво за съветската войска. Петролният колос също така притежва редица други компании, като се оказа, че една от тях оказва помощ на войската и с даването на автомобилни гуми. Един от членовете на борда на дирекоторите пък е предприемачът Рустам Миниханов, който неотдавна стана обект на интернационалните рестрикции.

Към момента Кудерметова не нарушава никакви правила и от WTA не са взели отношение по въпроса. Съвсем обаче друга ще бъде обстановката, когато пристигна време за сезона на трева и най-много шампионатите във Англия. Както знаем тенисистите от Русия и Беларус ще бъдат принудени да подпишат декларация за неутралитет, в случай че желаят да вземат участие в надпреварата, а концепцията е те да се разграничат напълно с съветската инвазия в Украйна и дейностите на Владимир Путин.

Задължително условие на уредниците беше и тенисистите от тези страни да не разчитат на никаква държавна помощ и надлежно Кудерметова не би могла да продължи сътрдничеството си с Tatneft, при положение, че реши да постави подписа си върху въпросната декларация.

Veronika Kudermetova won in Madrid today, again wearing the name of her sponsor Tatneft on her kit.

Tatneft is Russia’s fifth-biggest oil and gas company - and has been sanctioned by the EU for supplying the Russian army with tyres.
— James Gray (@jamesgraysport)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР