Веригата за мобилни телефони Хенди спря работа. Причината е прекратяване

...
Веригата за мобилни телефони Хенди спря работа. Причината е прекратяване
Коментари Харесай

Веригата магазини за мобилни телефони "Хенди" спря работа

Веригата за мобилни телефони " Хенди " спря работа. Причината е преустановяване на партньорството с мобилния оператор " Мобилтел ", заяви capital.bg.

От " Хенди " показват, че преустановяването на активността е краткотрайно, само че съгласно работещи в бранша, до наново отваряне надали ще се стигне. Веригата е учредена през 2001 година, като в най-силните си години има повече от 150 обекта в страната и над 800 чиновници. През 2005 година компанията стартира да открива магазини за техника в Македония и Сърбия, а съгласно доклада за 2016 година там към този момент е и главният й бизнес.

От пазара изчезват и други вериги за телефони, като обяснението е, че към този момент към 80% от продажбите на телефони в България стават през операторите. Останалите покупки са най-много онлайн или през огромните вериги за техника.

С времето те губят и ролята си като пунктове за заплащане на сметките, защото това може да стане през онлайн платформи, а и операторите разшириха мрежата си.

От " Мобилтел ", които работят с " Хенди " от 2005 година, са удостоверили за " Капитал ", че от 2 март са прекратили партньорството си с веригата за мобилни телефони. От компанията показват, че към този момент нямат проекти за партньорство с друга верига. " Мобилтел " има мрежа от над 240 лични магазина в обитаемоте места с над 5000 поданици, посредством които реализира главната част от своите продажби. Все повече се усилва и делът на покупките през уеб страницата mtel.bg.

Важно конкретизиране е, че гаранционните искания отсега нататък ще се насочват към формалните сервизи на производителите, а телефоните, закупени с проект на " Мобилтел ", ще се обслужват от оператора.

Клиентите, които имат застраховка на мобилни устройства " Хенди гард ", ще би трябвало да се обръщат непосредствено към " Евроинс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР