Веригата супермаркети Lidl ще бъде първата, която ще спре продажбата

...
Веригата супермаркети Lidl ще бъде първата, която ще спре продажбата
Коментари Харесай

Lidl спира да продава цигари в магазините си в Нидерландия

Веригата супермаркети Lidl ще бъде първата, която ще спре продажбата на цигари. Това ще се случи в магазините ѝ в Нидерландия. Предвижда се тютюневите произведения да бъдат отстранени последователно, като до 2022 година напълно да изчезнат , излиза наяве от известие в уеб страницата на веригата, представено от ANP.

Според данните на Lidl продажбите на цигари в магазините ѝ в Нидерландия прогресивно понижават през последните години. От 2017 година насам веригата като цяло подхваща ограничения в посока ограничение на тютюнопушенето - в магазините ѝ, в това число в тези в България, тютюневите изделя са скрити от погледите на купувачите.

" Teндeнциятa в Нидерландия яcнo въpви в пocoĸa нaмaлявaнe нa пyшeнeтo и и тoвa гo зaбeлязвaмe нa ĸacитe. He иcĸaмe дa пpeчим нa процеса, пopaди ĸoeтo лoгичнa cтъпĸa e дa cпpeм пpoдaжбaтa нa цигapи ", ce ĸaзвa в oфициaлнaтa пoзиция нa Lіdl.

В Нидерландия приветстваха решението. " Това е огромна стъпка, която ще има доста въздействие и на национално, и на интернационално равнище ", обявиха от организацията Verslavingskunde, която оказва помощ на хора със зависимости.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР