САЩ планира да наложи нови ограничения върху износа огнестрелни оръжия

...
САЩ планира да наложи нови ограничения върху износа огнестрелни оръжия
Коментари Харесай

САЩ налага нови ограничение за огнестрелните оръжия и боеприпаси

САЩ възнамерява да наложи нови ограничавания върху износа огнестрелни оръжия и муниции и да усили контрола върху транзакциите, с цел да ограничи отклоняването на оръжия към наркокартели, незаконни групи, банди и други. Това заяви " Ройтерс ", като се базира на Министерството на търговията.

Мярката обгръща множеството оръжия, които могат да бъдат закупени в оръжейните магазини в Съединени американски щати.

На 27 октомври м.г министерството разгласи пауза за множеството износи на огнестрелни оръжия. Причината беше, че се цели да се направи " незабавен обзор " и да се оцени " риска огнестрелни оръжия да бъдат отклонени към организации или действия, които предизвикват районната неустойчивост, нарушават човешките права или подхранват незаконни действия ".

Отделът възнамерява да разгласи премахнето на старите рестрикции от 30 май, когато новите ограничавания ще влезнат в действие. Те се постановат, тъй като отделът счита, че би трябвало да направи повече, с цел да предотврати отклоняването на изнесени огнестрелни оръжия за злонамерени цели и да навреди на националната сигурност на Съединени американски щати, сподели чиновник от министерсвото..

От министерството чакат новите ограничавания да доведат до понижение с към 7%, или 40 милиона $, от 600 милиона $ междинен годишен експорт на огнестрелни оръжия в Съединени американски щати.

Новото предписание ще наложи ограничавания върху износа на оръжъя в 36 страни, за които Държавният департамент на Съединени американски щати е определил, че са изложени на висок риск от отклонение или корист.

Департаментът ще анулира някои лицензи за експорт и ще понижи някои от четиригодишни на едногодишни лицензи.

Някои от избраните страни включват и някогашни руски републики, като Министерството на търговията изясни, че " усилва контрола върху равнище транзакция, с цел да се подсигурява, че огнестрелните оръжия не се изнасят до дестинации, предизвикващи безпокойствие ".

Паузата от 27 октомври върху експортните лицензи за продажба на огнестрелни оръжия и муниции на неправителствени лица имаше някои изключения, в това число лицензи за експорт за Украйна и Израел и някои други близки съдружници.

През ноември м.г. към 46 републикански сенатори обявиха, че паузата може да има провокира риск за " комерсиалните и стопански ползи на Съединени американски щати ", както и за националната сигурност и външната политика на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР