Германия отзова посланика си в Русия, след като Берлин обвини

...
Германия отзова посланика си в Русия, след като Берлин обвини
Коментари Харесай

Германия отзова посланика си в Русия, след като Берлин обвини Москва в кибератаки

Германия отзова посланика си в Русия, откакто Берлин упрекна Москва в хакерски атаки против нейни отбранителни и аерокосмически компании, съобщи " Ройтерс ", базирайки се на представител на външното министерство.

Германският посланика граф Ламбсдорф беше отзован от външния министър Аналена Бербок , откакто Берлин приписа акция за кибершпионаж на APT 28, група, обвързвана с московската военна разследваща организация ГРУ. Този ход е в сходство с дипломатическия протокол и Ламбсдорф ще остане в Берлин една седмица, преди да се върне в Москва.

Обвиненията идват на фона на нарасналото безпокойствие в Европа по отношение на обвинени съветски хакери и шпиони преди европейските избори.
 Германия разкри съветските военни като Fancy Bear
Германия разкри съветските военни като Fancy Bear

Берлин привиква съветския шарже д`афер

Германия съобщи, че офанзивите са почнали преди две години и са били ориентирани към ръководещите социалдемократи, както и към компании в логистичния, отбранителния, галактическия и IT бранш.

Според немските управляващи групата APT28, известна още като Fancy Bear, употребява незнайна тогава накърнимост в Microsoft Outlook, с цел да компрометира имейли. Кампанията засегна и други страни, в това число Чехия, Литва, Полша, Словакия и Швеция.

Отношенията сред Русия и Германия, която беше най-големият покупател на съветски петрол и газ , се разпаднаха след нахлуването на Москва в Украйна през февруари 2022 година

Германия няма да бъде показана на встъпването в служба на съветския президент Владимир Путин  на 7 май за идващия му шестгодишен мандат.
 И Чехия след Германия упрекна Русия в хакерски атаки
И Чехия след Германия упрекна Русия в хакерски атаки

Не закъсня и реакцията на Брюксел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР