Италианската данъчна полиция конфискува тази седмица над 130 автомобила Fiat,

...
Италианската данъчна полиция конфискува тази седмица над 130 автомобила Fiat,
Коментари Харесай

В Италия са конфискувани над 130 автомобила Fiat

Италианската данъчна полиция конфискува тази седмица над 130 автомобила Fiat , импортирани от Мароко, с претекста, че стикер с цветовете на италианското знаме на вратите им може да даде погрешна информация за произхода им. Това съобщи в събота представител на Stellantis, представен от " Ройтерс ".

Говорителят удостовери известието на локална медия, че 134 миниавтомобила Topolino, създадени от марката Fiat на Stellantis, са били краткотрайно иззети на италианското пристанище Ливорно при идването им от Мароко, където са били създадени.

" Единствената цел на стикера беше да уточни предприемаческия генезис на продукта ", съобщи представителят, като добави, че групата счита, че е работила в цялостно сходство с разпоредбите.

Той съобщи, че дизайнът на новото Topolino - исторически модел за Fiat от 1936 година насам - е умислен и създаден в Италия от екип на Centro Stile FIAT, част от Stellantis Europe, която е италианска компания.

Решението за произвеждане на новото Topolino в Мароко е било ясно още от оповестяването на новия модел.

" Във всеки случай, с цел да се решат всички проблеми, беше решено да се извърши намеса върху транспортните средства с унищожаване на дребните стикери, при изискване че управляващите дадат зелена светлина ", сподели представителят.

Дясното държавно управление на Италия и Stellantis от месеци са в несъгласие по отношение на избора на произвеждане на групата, като Рим твърди, че колите, продавани като италиански артикули, би трябвало да се създават в страната.

Миналия месец марката Alfa Romeo на Stellantis съобщи, че ще промени името на новия си модел " Milano " на " Junior ", с цел да постави завършек на разногласието с държавното управление, което разкритикува избора на италианско име за автомобил , създаден в Полша.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР