Вердер (Бремен) спечели домакинството си на Шалке с 2:1 в

...
Вердер (Бремен) спечели домакинството си на Шалке с 2:1 в
Коментари Харесай

Вердер с Илия Груев в състава си нанесе седма поредна загуба на Шалке и се доближи до зона ШЛ

Вердер (Бремен) завоюва семейството си на Шалке с 2:1 в мач от 13-ия кръг в Бундеслигата. Титуляр за домакините бе българският национал Илия Груев, който имаше принос и за първото попадение на момчетата на Оле Вернер, а самите голове бяха дело на Никлас Фюкруг (30’) и Марвин Дюкш (76’), а прецизен за гостите бе Доминик Дракслер (90’).

Шалке поведе в резултата в 16-ата минута, когато съществено безредие пред наказателното поле на домакините прати топката към Алекс Крал и той се разписа, само че в последна сметка попадението бе анулирано заради засада.

Домакините излязоха напред тъкмо при приключването на половин час игра, когато българският национал Илия Груев лиши в средата на терена и пусна отличен пас вдясно към Митчел Вайзер, който напредна и ослепително върна обратно към Никлас Фюлкруг, който се разписа за 1:0.

В 38-ата минута “кралско сините ” можеха да изравнят, само че Зимон Тероде прати топката в гредата след центриране от фланга. Десетина минути след началото на втората част те имаха съществени искания за дузпа, откакто Милош Велкович направи шпагат на границата на наказателното поле и удари топката с ръка, което провокира съществени искания за дузпа от страна на гостите. Реферът Феликс Брих в началото уточни играта да продължи, само че след това отиде да прегледа обстановката с ВАР, само че решението му остана. В 67-ата минута Иржи Павленка пък трябваше да се намесва изрично, с цел да отрази доста рисков удар и по-късно се оправи и с добавка при опит на Алекс Крал.

Футболистите на Томас Рейс удвоиха преднината си в 75-ата минута, когато още веднъж Вайзер той реализира двойно подаване на фланга с Филркюг, а по-късно последният я прати в предни позиции към Марвин Дюкш, който излезе очи в очи с Александер Шволов и го трансферира елегантно за 2:0.

Шалке съумя да се върне в дуела в последната минута на постоянното време, когато центриране в наказателното поле бе свалено от Тобиас Мор към Доминик Дракслер и той се разписа за 2:1.

С тази победа Вердер (Бремен) заема седмото място в класирането с 21 точки, като е единствено на три от зона Шампионска лига. Шалке продължава да буксува съществено, като за тях това бе седма поредна загуба и те не престават да са на дъното в подреждането с едвам шест точки.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР